Dat lijkt wat tegenstrijdig, maar dat is het niet als je bedenkt dat tegenstander BEP buiten een klas hoger speelt en pas één nederlaag leed. Met de 24-24 gelijke verdeling is Sporting Trigon het zaalseizoen gestart, waarin ze het vorige jaar verloren gegane niveau wil terugwinnen. Ingedeeld in klasse 1C, met Antilopen en BEP als ex Overgangsklassers, geen eenvoudig karwei. Bovendien staat er ook een nieuwe derby, tegen Velocitas, op het rooster.

De opening van de indoor competitie zette meteen twee eventuele titelkandidaten tegenover elkaar. Bij Trigon ontbrak overigens Mandy Bekooy door een schorsing uit de vorige zaalreeks en bevestigde Ellen Matze met een basisplek haar terugkeer in Eén.  In Purmerend was de thuisclub aanvankelijk de betere ploeg en dat vertaalde zich ook in de score. Vanaf 2-2 bouwde Beemster en Purmer geleidelijk aan een steeds ruimere voorsprong, die met nog 6 minuten op de klok 11-7 bedroeg. Binnen 180 tellen had Sporting de opponent echter van de roze wolk af geschoten en was het weer gelijk. (11-11). En die knappe tussensprint was de impuls voor het verdere verloop. Met 12-13 vóór begon de formatie van coach John van Duuren aan een goede 2e helft, waarin BEP in de achterhaling kon. Van 13-16 werd wat afgeknabbeld, maar Trigon bleef opletten en vooral meescoren en dat leidde na 10 minuten in de 2e rondgang tot de uitzichtrijke 17-20 stand. Achteraf was één van de analyserende opmerkingen dat als “we het verschil op vier hadden kunnen brengen” de wedstrijd gewonnen zou zijn. Dat gebeurde dus niet, want de balans kwam steeds meer in evenwicht, de ingebrachte ervaring van Aukje van Rijn ten spijt. De Noord-Hollanders maakten in de slotfase de 21-23 ongedaan, maar vervolgens bleef Gerarld van Dijk, niet helemaal fit, vanaf de stip kalm (23-24). Maar ook op deze ogenschijnlijk winnende goal had BEP uiteindelijk het (terechte ?) antwoord. Met de 24-24 kon iedereen uiteindelijk wel vrede hebben, al zal dat zal aan Trigon kant wel wat moeite gekost hebben.

Doelpunten: Danya Kling  (7x), Gerald van Dijk (5x), Marc Meulenbeld en Jan Willem van der Gugten (elk 3x), Ellen Matze en Ferry Janssen (ieder 2x), Aukje van Rijn en Pam Straathof.