Het werd voor de Leiderdorpse ploeg een oorwassing in eigen (De) Does, de 17-30 uitslag laat daarover weinig twijfel bestaan. En er was voorafgaand aan deze “nieuwe”derby aan leidse kant toch enige onzekerheid over een goede afloop omdat Velocitas in de outdoor competitie een klasse hoger speelt. Maar de bezoekers startten, overigens zonder de ziek geweest zijnde Ellen Matze, overtuigend. Mandy Bekooy, uitstekend op schot, kopieerde haar trucje van de thuiswedstrijden door binnen 30 seconden te scoren. Het was het signaal voor een “stormachtig” begin want met 6 minuten spel hadden de ploegen via 0-2, 2-4 de 4-6 bereikt. Opvallend was dat bij beide teams de eerste aanvalskwartetten alle doelpunten hadden gemaakt. Toen ook het andere Leidse vak aanvallend ging meedoen maakte Sporting Trigon meteen het verschil. (4-8). Velocitas deed iets terug, maar vanaf 6-9 pakte Trigon de draad weer op (6-13) dankzij de goed schietende vrouwen (8x). Gerust werd er met 8-16 en zo moet interim coach Bart Niesing zich ook gevoeld hebben. Niettemin glipte de geschorste John van Duuren in de pauze even van de tribune “ergens heen” om bij terugkeer op zijn staanplaats (De Does is voor het publiek zitonvriendelijk) te constateren dat zijn formatie in het vervolg gewoon verder ging (8-19).Omringende supporters suggereerden nog dat een briefje ala Koeman overbodig was omdat de Van Dijk van Trigon dat niet nodig had. Die heerste bij beide palen en in het geval van de defensie doordat Velocitas bleef volharden in het aanspelen van één aanvaller. “Die had er vorige week 8 gemaakt, maar schoot nu niks” aldus de Leiderdorpse coach Leo van den Bos. De vaak éénschots aanvallen leverden af en toe wel een goal op, waar Sporting tot drie maal toe serietjes van 2 afleverde. Bovendien ging scheids Mulder de herhaalde overtredingen op Danya Kling in de aangeef bestraffen met penalty’s, die de in totaal 8 maal scorende Marc Meulenbeld allen verzilverde. De geïrriteerd geraakte Kling kreeg overigens wel geel. Met o.a. een “heerlijke” doorloop van Ferry Janssen en een succesvol afstandschot in de laatste minuut van de tot dan toe nog niet gescoord hebbende Pam Straathof besloot Sporting Trigon de eigenlijk eenzijdige partij met duidelijke cijfers (17-30)

Doelpunten: Marc Meulenbeld (8x), Mandy Bekooy (5x), Danya Kling en Gerald van Dijk (beiden 4x), Ferry Janssen en Jan Willem van der Gugten (elk 3x), Rosanne Beekman (2x) en Pam Straathof.