“Nu kan het nog”

Zegt Ellen Matze aan het begin van de huidige zaalcompetitie. Op een eerder genomen besluit terugkomen is in de sport niet nieuw, hè Dick (Advocaat). De Sporting Trigonspeelster maakt weer deel uit van de selectie sinds trainer/coach John van Duuren begin oktober een beroep op haar deed omdat er wat absenties waren.

“Ik wist op voorhand dat het ging om 3 wedstrijden achter elkaar (2x Danya vakantie, 1x Mandy schorsing) en later en in januari 2x (vakantie Pam). Ik speelde met plezier in 3/4/5. Voor mij was het goed zo. Maar als je mee doet en mee traint, voorbereiding zaal speelt dan blijft dit toch wel erg leuk”, zegt de huidige inwoonster van Oegstgeest.

Het is niet haar eerste terugkeer op het hoogste niveau binnen de vereniging. Integendeel zelfs. “Ik ben 3x gestopt… zwanger Dana, zwanger Fenje en afgelopen jaar”, zegt de 32-jarige speelster. Het verzoek om het niet bij die invalbeurten te laten kwam (uiteraard) van John en dat bracht haar aan het twijfelen. “Ik ben niet de jongste, dus het is ook iets als ‘nu kan het nog’.”

Tegen Velocitas even niet vanwege een aan de derby voorafgaande ziekte, maar zaterdag is Matze weer van de partij. Er moet daarvoor wel heel veel geregeld worden, want partner Maarten (van Vliet) is trainer/coach van Oranje Wit Dordrecht en is op dezelfde trainings- en speeltijden dus elders actief.

“We doen ons best, met opa en oma’s en een nichtje dat iedere week een avond komt oppassen komen we er steeds uit. Het is soms wel een gepuzzel maar met deze opa en oma’s is er altijd wel uit te komen. Gelukkig vinden de kinderen het alleen maar heel leuk en zijn ze gek op de opa en oma’s. Dana (5 jaar) wil het liefste altijd mee en iedere wedstrijd oplopen”, zegt de beleidsmedewerker/pedagogisch coach van een kinderdagverblijf.

Een optimale voorbereiding op de wedstrijden staat dat niet echt in de weg. ” Inmiddels hebben we daar onze weg wel in gevonden. Zaterdag doen we rustig aan. Ik weet ook eigenlijk niet beter en de kinderen ook niet. Zaterdag moet papa coachen en mama korfballen en daarom heen en zondag plannen we activiteiten met de kinderen en het gezin.”

Het niveau van de eerste klasse vindt Matze wisselend, maar daardoor soms heel leuk, soms lastig of hard. “Voor ons is het heel belangrijk dat wij ons spel blijven spelen en ons niet laten meeslepen of intimideren door het spel van de tegenstander” vertelt Matze, die het jammer vond de wedstrijd tegen streekgenoot Velocitas te moeten missen. “Een derby is altijd leuk, die wil je altijd spelen. Ik baalde behoorlijk maar was simpel weg te ziek om ook maar in te vallen. Het is dan wel super gaaf om zo’n goede wedstrijd te zien van de ploeg!”

Trigon behoort inmiddels bij het drietal ongeslagen clubs en als het aan de Trigonspeelster ligt gaat dat lang duren. “Ik denk zeker dat wij in staat zijn om bovenin meer te strijden. We hebben een goede selectie met veel ervaring en jonge talenten die zich met de week beter ontwikkelen. We gaan ervoor en zullen zien hoever we komen.”

“Ik hoop dat het publiek ons blijft steunen, een volle(re) Vijf Mei-hal is gewoon veel leuker!”, wil ze tot slot nog wel even kwijt.

Trigon 1 en 2 spelen zaterdag tegen Telstar uit Hoevelaken, dat nog puntloos is. De wedstrijd van 1 begint om 14.30 uur met scheidsrechter Pascal Huisman en het duel van 2 om 13.05 uur met arbiter Steenvoorden.

De gehele ochtend is de hal “gevuld” met  wedstrijden van jeugdteams van Trigon.

Wim van Vliet