Dat werd bevestigd met de 34 -17 winst op Telstar, dat wel een raketstart kende. De nog puntloze ploeg uit Hoevelaken nam brutaal een 0-2 voorsprong voordat Trigon na 6 minuten ook door had dat er een gat in de korf zat. En het was meteen afgelopen voor de bezoekers want nog eens 6 minuten verderop was het al 6-2. Toen kon je al zien dat Telstar geen begenadigd achttal is. Veel aanvallen eindigden met één schot en daar wist de leidse defensie wel raad mee, ook al omdat Telstar matig schoot. Dat deed de formatie van John van Duuren, die de “capriolen” van zijn team glimlachend aanzag, wel goed. Via 9-4 werd het 12-5 en bij het vertoonde spel kon ook de neutrale kijker niet denken aan een wonder van de tegenstander. Dat liet Trigon trouwens niet toe ook want het werkte gedreven naar de 18-7 ruststand. Het pleit voor de gasten dat ze in de voor hen uitzichtloze 2e helft niettemin bleven korfballen en dat leverde toch wat meer goals op en de sympathie van de correct leidende arbiter Huisman. Maar daar koop je natuurlijk weinig voor als de opponent er toch weer meer scoort. Vanaf 21-7 deed Telstar weer een beetje mee en dat leverde tussenstanden op als 25-9 en 27-13. En toen moesten er nog 11 minuten gespeeld worden. Voor Van Duuren, die analyseerde dat “zijn ploeg met de week groeit”, het moment om jonkies te laten proeven aan het werk in één. Geen van de invallers scoorde, maar ze verstoorden ook niet het productieve aanvalsspel dat in 120 seconden 4 treffers opleverde. (31-13) De slotfase was na de verrassende opening nog een positief deel voor Telstar maar dat voorkwam uiteraard niet de grote nederlaag (34-17). Cijfers die de krachtsverhouding correct weergeven. Sporting Trigon, met 7 uit 4 gedeeld tweede, gaat op kerstreces en de eerste partij in het nieuwe jaar is op 12 januari, thuis tegen MIA.

Doelpunten: Gerald van Dijk (8x), Danya Kling (5x), Ellen Matze, Mandy Bekooy, Jan Willem van der Gugten en Marc Meulenbeld (allen 4), Ferry Janssen (3x) en Pam Straathof (2x).