Vanmiddag in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag was het puntloos onderaan staande Die Haghe C3 de gastheer voor de wedstrijd tegen Trigon C1. Vooraf werd er dus op gerekend dat beide punten mee naar Leiden zouden  worden teruggenomen. Trainer/coach Sander de Haas had de beschikking over een voltallige, bijna fitte, spelersgroep. Bo en Joelle kampte met lichte enkelpijntjes en Bradney met wat naweeën van ziekteverschijnselen. Desalniettemin begonnen deze drie “gewoon” in de basis-acht. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen werd al snel, meer dan, duidelijk. De Hagenezen waren op alle fronten de mindere en was het alleen nog de vraag hoe lang de Leidenaren geconcentreerd en gedisciplineerd zouden (blijven) spelen. Dat bleek nog een hele opgave te zijn want Trigon paste zich steeds meer aan aan het niveau van de tegenstander. Wederom heel veel kansen, maar het vizier stond steeds minder en minder op scherp. Bij rust was desondanks de voorsprong reeds opgelopen tot 1-8. In het begin van de tweede helft werden Tim, Saskia en Jaap ingebracht met de hoop om een ommekeer teweeg te brengen m.b.t. het aanvallende c.q. afrondende deel. Trigon bleef uiteraard veruit de bovenliggende partij maar ook de wissels hadden weinig effect op het scoreverloop. De wat ingekakte aanhang van Trigon was dan ook niet geheel ontevreden toen het laatste fluitsignaal had geklonken. Met een 1-12 overwinning werden er toch wederom 2 punten bijgeschreven en vervolgen de Leidenaren hun weg richting de titel met een uitwedstrijd op 12 januari 2019 bij en tegen de huidige  nummer 2 op de ranglijst Dubbel Zes C1. Doelpunten van Fleur (3), Huub (3), Bo (2), Bradney (2), Ilse (1) en Jaap (1).