“Koppie erbij”

Dat geldt in twee opzichten zeker voor Marc Meulenbeld. Aan het eind van het desastreus verlopen vorige seizoen telde “herder” John van Duuren amechtig zijn schapen voor het nieuwe seizoen. Het kostte nogal wat moeite om “ram” Meulenbeld “binnen de hekken van het terrein aan de Zoeterwoudsesingel te houden. “Het (kunst)gras bij de buren…..”

“Ik heb inderdaad vorig seizoen aangegeven verder te kijken en heb dat ook gedaan.
Uiteindelijk klopte het totaalplaatje bij Trigon het best bij mij. Het vertrouwen van John is voor mij heel belangrijk geweest en is dat nog steeds.”

“Ik had dat nodig om te kunnen presteren” vult de 20-jarige Leidenaar meteen aan. “Het is verder fijn om als jonge speler omringd te worden door ervaren spelers. Maar geldbedragen zijn mij niet geboden”, zegt hij lachend.

Dat Meulenbeld alles in zich had om ooit op het hoogste niveau binnen de vereniging te acteren, was duidelijk maar in de wedstrijden niet altijd zichtbaar Hij pendelde de voorgaande jaren tussen 1 en 2. De basisplaats doet hem goed en hij straalt dat ook uit in de tot nu toe gespeelde wedstrijden. De beleving is zichtbaar.
“Als kleine jongen wilde ik altijd in het eerste van Sporting Trigon spelen. Nu dit gerealiseerd is, vind ik dit supergaaf!! Ik ben heel ambitieus en ik zal hard blijven werken om mijn doelen te bereiken. “ Ik ben mede door een zware blessure in het verleden mentaal sterker geworden”.

De 4e jaars student docent economie op het HBO vergeet daarbij niet de inbreng van zijn medespelers: “Het niveau dat ik nu haal, komt mede door mijn medespelers. Ik leer van die oudere gasten heel veel. Ze willen mij alle drie beter maken. Zij pushen mij iedere training naar het maximale. Ze leren mij tricks en skills. Maar vergis je niet in het aandeel van die meiden. Ook zij stimuleren mij om door te gaan in de wedstrijd.”

Aanvallen en goals maken vindt hij het leukst “maar als ik in een wedstrijd goed verdedig haal ik daar zeker ook voldoening uit”. Voor zichzelf ziet hij nog volop verbeterpunten: “Ik wil een completere speler worden, mijn rebound kan ik nog verbeteren. Mijn schotpercentage kan nog hoger worden.  Ook moet ik leren om minder snel mijn koppie te laten hangen, al gaat dat al veel beter. Als ik dat doe, geven die gasten mij meteen een draai om mijn oren,” zegt de realistische Trigonspeler, die 2 dagen in de week voor de klas staat op het Vlietland College in Leiden en wat bijklust bij Appie, zoals hij zijn (bij)baantje bij de grootgrutter bestempelt.

Daarmee meteen aangevend dat de sfeer in de ploeg prima is: “We hebben gewoon een hele leuke en gezellige selectie. Onze band is goed en dat zie je terug in het veld”, zegt Marc om er meteen aan toe te voegen: “In de D1 kreeg ik trainen van Ellen Matze en nu speel ik met haar in het eerste! Geweldig toch!”

Trigon staat voor een belangrijke reeks, want na MIA wachten teams uit het linker rijtje. “Ik zie MIA als een wedstrijd op zich. We zullen volle bak moeten gaan om te kunnen winnen. KOAG, Antilopen, BEP en DES de weken daarna hebben een andere lading. Het worden wel de weken waarin de knikkers verdeeld gaan worden”, zegt Meulenbeld tenslotte die verheugd is dat trainer/coach John van Duuren zijn contract met een jaar verlengd heeft.

“Ik denk dat hij ons als ploeg zijnde ver kan brengen.”

Te beginnen zaterdag tegen MIA, dat in de laatste wedstrijd van 2018 het eerste punt binnenharkte op bezoek bij DES in Delft.

Sporting Trigon – MIA wordt gespeeld in de Vijf Mei-hal, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Van den Beukel.

De wedstrijd wordt voorafgegaan door het duel tussen de tweede teams, welke om 13.10 uur aanvangt en onder leiding staat van scheidsrechter Van der Linden.