Maar wint wel en dat na een 4 punts achterstand! Het Amersfoortse MIA gebruikte de opgespaarde energie van de kerstvakantie aanvankelijk beter dan Trigon, De thuisploeg gaf in de eerste 25 minuten de gasten te veel gelegenheid hun onstuimige spel tot een succes te maken. Het is een gegeven dat de start na een reces voor sportploegen lastig is door mindere training en wedstrijdritme en Trigon bevestigde dat beeld. De formatie van John van Duuren, die voor een jaar bijtekende, begon met Boyd Ouwerkerk en Rosanne Beekman in de basis. Danya Kling (werk) en Gerald van Dijk (ziek geweest) begonnen op de bank, waar de wissels zagen dat MIA onverschrokken te werk ging. Tot 4-4 moest captain Jan Willem van der Gugten 2x keer de achterstand goedmaken, maar na 5-5 leek de partij voor Leiden de verkeerde kant op te gaan. (6-10). Dat ontlokte een tribuneklant de wat gemakkelijke kwinkslag “Mamma Mia”, maar belangrijker was dat aan de overkant ook werd ingezien dat er wat moest gebeuren. En dus kwam Van Dijk al voor de rust ten koste van de best goed spelende Ouwerkerk. Na de rust (8-11), maakte ook Kling haar opwachting en het gewijzigde achttal slaagde erin het nadeel weg te werken.Wat heet, het was erop en erover. In geen tijd was het 12-11, maar dat kwam ook omdat de tegenstander geen resultaat meer haalde uit haar vaak te snelle spel. De op één na laatste in de poule was uit haar flow en dat kwam ook omdat Trigon verdedigend beter stond en dat maakte na 12-12 een beslissende spurt naar 17-12 mogelijk. Toch een fraai staaltje na een matige vertoning in de eerste helft. Iedereen had wel door dat de wedstrijd min of meer gedaan was. En dat ging ten koste van de concentratie in de leidse defensie, maar overigens niet van de voorsprong. Die werd met 22-16 als definitief bevestigd op het wedstrijdformulier door arbiter Anton van den Beukel, die een correcte partij blies maar twee keer letterlijk botste met een speler. Met slechte wedstrijden winnen kan je kampioen worden en als mogelijk voorteken leverde dat voor Trigon dit weekend na het verlies van de koploper de eerste plek in de klasse op!

De doelpunten kwamen van: Jan Willem van der Gugten (7x), Ferry Janssen (6x), Gerald van Dijk en Marc Meulenbeld (elk 3x), Danya Kling (2x) en Ellen Matze.