Het Kerstreces was dan eindelijk ook voorbij voor Trigon C1 en kon het tiental, Fenna ontbrak vanwege een uitstapje,  van trainer/coach Sander de Haas vandaag aan de bak tegen de nummer twee op de ranglijst Dubbel Zes C1. In alle vroegte hadden alle Trigonners inclusief de in grote getale aanwezige, en dit keer zich keurig gedragende, supportersschare de sfeerloze sporthal aan de Gaslaan in Den Haag weten te bereiken waar de aroma van vers gezette koffie een ieder tegemoet kwam. Dat laatste was helaas niet het geval want de “kantine” was nog dicht en het leek er niet op dat hier vlot enige inzet zou worden getoond om dit te veranderen. Diezelfde inzet was eveneens (heel) ver te zoeken bij de basis-8 van de Leidenaren die binnen enkele minuten reeds tegen een 3-0 achterstand aankeek. De Hagenezen, met 6 jongens (variërend tussen de  1.20 meter en 1.90 meter) en 2 meiden maar zonder wissels, straften het uitermate slordige spel van Trigon dus prima af. Het foutenfestival van Trigon bleef aanhouden totdat Bo, met een one-hander, de 3-1 binnen legde. Vanaf dat moment ging het iets beter en onderscheidde Ilse zich door met twee doelpunten de stand gelijk te trekken wat tevens de ruststand was (3-3). De tweede helft werd verwacht dat Trigon niet weer zo slap zou beginnen, maar niets was minder waar. Dubbel Zes bracht de marge tot tweemaal toe  weer op 2 (5-3 en 6-4) met tussendoor een prachtig doelpunt,  afstandschot, van Tim. Eindelijk leek Trigon wat meer grip op de wedstrijd te krijgen wat leidde tot beter spel. Dit kwam ook tot uiting in de score want via Bo en Joelle kwamen de Leidenaren terug tot 6-6. Met nog enkele minuten op de klok sputterde Dubbel Zes nog even tegen (7-6) maar via wederom een prachtig afstandschot van Tim, een koelbloedig benutte stip van Bo en als toetje de tweede van vandaag van Joelle werden er wederom twee punten bijgeschreven (7-9). Doelpunten van Bo (3), Tim (2), Joelle (2) en Ilse (2).Volgende week komt VZOD C1 naar Leiden hopende op uiteraard twee punten, maar ook op wat vertier en vermaak voor de hondstrouwe Trigon-supporters.