De eerste nederlaag van het hele seizoen is een feit, dat een keer kon gebeuren. Maar de manier waarop was niet echt nodig geweest, want halverwege de topper tegen Koag, net koploper af, was het voordeel voor de Leidenaars. (13-16). Trigon hervatte goed met de 17e goal, maar daarna ging het (onverklaarbaar) mis. Koag schakelde over naar “op het randje korfbal” en daarop had Trigon niet het juiste antwoord. Gevolg 25-20 verlies. In de eerste 25 minuten was het duidelijk anders want na een nerveuze en rommelige start (3-1 en 5-3 achter) herpakte de formatie van coach van Duuren zich met de eerste voorsprong (5-6). Het leidse voordeel werd vastgehouden en bij 11-12 behoorlijk vergroot met een serietje van 3 goals. (11-15). Gepauzeerd werd er zoals eerder vermeld met 13-16, maar dat bleek geen geruststelling voor het verdere verloop ondanks dat de eerste doeltreffende actie van Trigons kant kwam. Na de 13-17 was het over voor Sporting en niet voor even. Pas bij 18-17 leek aanvoerder Van Gugten de goede impuls te geven en een time-out moest dat gevoel versterken. Maar de Krimpense thuisploeg liet zich niet meer van de wijs brengen en spoedde zich vervolgens naar 22-18, ook al omdat de leidse spelers en speelsters op individuele basis probeerden het tij te keren. Geen overleg meer en weg was het collectief, het sterke punt van Trigon. Danya Kling en Mandy Bekooy haalden nog op tot een te overziene achterstand (22-20) maar in de weinige tijd van de slotfase liet Trigon het eigenlijk lopen. (25-20). Overigens tekent Trigon bezwaar aan tegen de wedstrijd omdat Koag met een onjuiste beginopstelling in het veld startte, waarvan de arbiter de fout erkende maar toch wilde beginnen. De eerste nederlaag (vooralsnog) die een waarschuwing is. Er is nog niets verloren want de reeks indoorpartijen is nog net niet op de helft. Maar Sporting Trigon krijgt met de komende vier wedstrijden matches die het predikaat “lastig” opgespeld krijgen. Te beginnen zaterdag met het “potje”tegen Antilopen in eigen huis. Een goed resultaat voorkomt een negatieve spiraal.

Doelpunten: Marc Meulenbeld (7x), Gerald van Dijk (5x), Mandy Bekooy (3x), Danya Kling en Jan Willem van der Gugten (elk 2x