Moeizaam herstel van Sporting Trigon.

Maar ook goed voor het zelfvertrouwen, dat na de tegenvaller vorige week een behoorlijke aanslag te verwerken kreeg. Het achttal van John van Duuren kreeg bij de herstelwerkzaamheden een geduchte tegenstander tegenover zich en dat bleek waarheid. Sporting won weliswaar met 24-20, maar moest daar heel hard voor werken. De bezoekers uit Leusden namen na de bijna gebruikelijke 1-0 van Mandy Bekooy twee keer de leiding maar dat was met 2-3 wel voor het laatst. Want de volgende fase was sterk voor de thuisploeg, die dat in de stevige partij nog een aantal keren had en maar goed ook. Van 7-3 kwam Antilopen sterk terug tot één punt, maar daarna was Trigon weer de betere (10-6). Wat nog ontbrak in het leidse spel was het vermogen om de opponent, evenals Trigon vorig seizoen uit de Overgangsklasse geduikeld, op veilige afstand te houden. Er werd ( daarom) gepauzeerd met gehalveerd voordeel (11-9), maar de Leidenaren kwamen uitstekend uit het overleg in de kleedkamer. Marc Meulenbeld, Danya Kling en Ellen Matze (fraaie doorbraak) zetten de man aan het scorebord aan het werk, dat ook van de “overkant” kwam. Antilopen sloop namelijk na 14-9 weer nader (14-12) maar met dat gevaar kon Trigon afgelopen zaterdag op karakter wel omgaan, Via 16-12 en 18-14 leek bij 20-14 het “knock-outje” te zijn uitgedeeld, maar dat bleek voorbarig. Een slordige Leidse periode met zowel aanvallende als defensieve foute keuzes benutte de fanatieke Utrechtse formatie om weer uitzicht op een fijn resultaat te krijgen (22-19). Het bleef bij dat perspectief want Sporting Trigon hield het hoofd koel en de tegenstander op de winstgevende marge van vier (24-20). Zonder zelf te scoren, wat een zeldzaamheid is, kreeg de Ferry Janssen toch een verjaardagscadeau. Volgende zaterdag krijgt Sporting Trigon koploper BEP, dat een punt verspeelde deze speelronde, op bezoek.

Doelpunten: Jan Willem van der Gugten (6x), Mandy Bekooy (5x), Danya Kling en Gerald van Dijk (beiden 4x), Ellen Matze (3x) en Marc Meulenbeld (2x).