Pernix C2 – Trigon C1

Deze week deed Koning Winter Nederland weer eens aan met als gevolg dat de NS de dienstregeling al had aangepast zonder dat er ook maar één sneeuwvlok was gevallen. Kortom, paniek, paniek en nog eens paniek. Voor de trainer/coach van Trigon C1 een schone taak om de lichtelijk gerezen paniek vanwege het vertoonde spel van de afgelopen twee potjes de grond in te duwen en zijn pupillen weer op de rails te krijgen om niet verder af te glijden. Dat moest dan gebeuren, met in ieder geval een voltallige ploeg, in de voor de C1 niet onbekende Sporthal De Zijl aangezien zij daar twee keer per week de trainingen afwerkt. Pernix C2 was de thuisploeg en wie deze club kent, houdt dan meteen zijn of haar hart vast met betrekking tot de arbitrage. En ja hoor, ook deze keer stond de wedstrijd onder leiding van een “typische” Pernix-scheidsrechter waarmee dan gelijk al (bijna) voldoende is gezegd. Trigon begon goed en domineerde vanaf minuut één. Hier en daar nog wat slordigheidjes, maar het leek tenminste weer op korfbal. Soepeltjes liep Trigon uit naar een voordelige marge van 3 punten bij rust (2-5). Drie wissels in de rust van wie Saskia zich onsterfelijk had kunnen maken door binnen luttele seconden haar eerste balcontact te promoveren tot doelpunt. Helaas niet en heeft dit geleid tot een stevig gesprek diezelfde avond in Huize Hekkelman. Trigon ging toch rustig door met scoren daar waar Pernix dit de tweede helft naliet. Uiteindelijk werd de eindstand van 2-12 bepaald door Bradney die dit uitbundig vierde en volledig uit zijn dak ging. De score had nog wat meer kunnen zijn aangezien de “scheids” tot vier keer toe tot ieders verbazing een doelpunt van de Leidenaren afkeurde. Met de volle winst uit 7 wedstrijden staat Trigon C1 fier bovenaan. Volgende week de start van de returns met een thuiswedstrijd tegen Madjoe C2. Doelpunten vandaag van Bo (4), Ilse (3), Fleur (1), Jaap (1), Tim (1), Fenna  (1) en Bradney (1).