BEP gooit tegen Sporting Trigon stoel en punten weg.

Er zijn nog wel eens ruzies waar met het meubilair wordt gegooid, maar bij sportieve vetes wordt vaak met de krachten gesmeten. Zaterdag echter tijdens Sporting Trigon – Bep, de wedstrijd die de bovenste plek als inzet had, slingerde de assistent coach van Purmerend zijn stoel de speelvloer van de Vijf Meihal op. Dit uit woede over een arbitrale beslissing of onjuiste tijdwaarneming, de ware aanleiding is eigenlijk niet eens bekend. Wat wel duidelijk was dat de onzeker leidende scheids Huisman na enige aarzeling de “driftkop” terecht wegstuurde en daarmee werd het ook code rood voor Beemster en Purmer. Immers, BEP zat op dat moment in een zetel (4-10). Het incident in deze toch al tumultueuze topper had grote gevolgen want het tot dan toe bleke Sporting Trigon rook bloed en kreeg de kleur op de wangen. Na de vlotte opening met de gebruikelijke goal van Mandy Bekooy (binnen 6 seconden !) namen de gasten resoluut het heft in handen waarmee Trigon halverwege de eerste helft het mes op de keel werd gezet. Het bovengenoemde incident zorgde echter voor een volkomen ommekeer. Bep was helemaal van slag en Trigon had dat door. Door serietjes van twee en drie goals werd er gepauzeerd zoals er begonnen was, met gelijke stand (12-12).Het was weer een wedstrijd zeiden de amateur analisten op de tribune, maar die hadden het mis. Bep haalde haar niveau niet meer, miste een aanzienlijk aantal strafworpen en dat was karakteristiek voor het weinig overtuigende spel. Bij Sporting was dat wel even anders Bij 16-12 leverde een Purmerendse time-out nog iets op, een goal en een stagnatie aan leidse zijde. Maar nadat de broodnodige treffer door de mand was gevallen maakte de formatie van de op dat moment rustig op zijn stoel zittende coach John van Duuren het karwei resoluut af. Na 17-14 schoot de thuisclub zich zonder onderbreking van de gasten naar 23-14 waarna de eindstand op 24-16 werd bepaald. Door deze voor BEP eerste nederlaag neemt Sporting Trigon de eerste plek over en alleen, want later op de avond verstapte KOAG zich tegen het lager geplaatste MIA. Van Duuren: “dit bepaalt de rest van het seizoen en deze overwinning telt voor drie punten omdat bij gelijk eindigen het onderlinge resultaat bepalend is” De heenwedstrijd eindigde destijds gelijk.

Doelpunten kwamen van alle basisspelers: Gerald van Dijk (7x), Mandy Bekooy (4x), Jan Willem van der Gugten (3x), de sterk in de rebound spelende Marc Meulenbeld (3x), Rosanne Beekman, Ellen Matze en Ferry Janssen (allen 2x) en Danya Kling.