Fluks C1 – Trigon C1

Het was een stormachtige zaterdagmiddag zo ook aan de kust waar Trigon C1 moest aantreden tegen hun “vrienden” van Fluks in de prachtige sporthal aan de Duinwetering in Noordwijk. Zou deze storm dan eveneens gaan razen tijdens deze, gezien de historie, enigszins beladen wedstrijd? Vorig jaar kwam het tot een vroegtijdig eind vanwege wat fysieke en verbale schermutselingen. Fluks C1 moest vandaag winnen om aan te sluiten bij de top (Trigon en Dubbel Zes), maar dat liet de formatie van trainer/coach Sander de Haas, uiteraard nog zonder de geblesseerde Joelle, niet zomaar gebeuren. Een prima begin van de Leidenaren die als snel uitliepen naar een voordelige marge van 3 punten.  Bij een 1-4 voorsprong haperde de “doelpuntenmachine” even en verzuimde Trigon  verder uit te lopen om de wedstrijd in een vroeg stadium al te beslissen. Fluks profiteerde hier nauwelijks van want bij rust had Trigon nog steeds een voorsprong van 3 punten (4-7). Fluks zou Fluks niet zijn om alsnog de trukendoos open te gooien en bracht twee heren uit de B1 binnen de lijnen. Trigon bleef gewoon doen wat zij moest doen en Bradney en, de inmiddels in het veld gebrachte, Bo werden hier niet warm of koud van. Tim miste, ondanks of dankzij de vrijdagavondtraining, nog wel een stip, maar dat mocht de pret niet drukken. Fluks kwam er niet meer aan te pas en naarmate de tweede helft vorderde liep de voorsprong van Trigon alleen maar op. Met een eindstand van 9-15, inclusief de door,vandaag sterk spelende, Ilse veelvuldig afgeronde doorloopballen, wederom twee punten in de tas. Doelpunten vandaag van Ilse (5), Tim (4), Fleur (3), Saskia (1), Fenna (1) en Bradney (1). Volgende week richting Sassenheim (TOP C3) waarna, mede door een week voorjaarsvakantie, een periode van 3 weken rust zal aanbreken.