Sporting Trigon laat Velocitas weer kansloos in derby.

Alle gespierde taal ten spijt na de 17-34 destijds in Leiderdorp was Velocitas eigenlijk kansloos in de “terugderby”. Kreten als “we pakken ze de volgende keer” en we doen het straks in Leiden anders bleken hol, want lijstaanvoerder Trigon won met hetzelfde verschil. Het werd 27-14 in de wedstrijd die halverwege al gespeeld was. De thuisclub leidde toen al redelijk comfortabel met 10 goals verschil en het zag er niet uit dat Velocitas dat nadeel zou gaan wegwerken in het 2e gedeelte. Uitclub coach Leo van de Bos had wel een iets andere aanpak bedacht om de Sporting vrouwen tot minder scoren te laten komen. Met het zo geheten achterverdedigen lukte dat wel aardig, maar de kracht van Trigon is ook dat anderen ook de opening in de korf kunnen vinden. En dat het Gerald van Dijk heeft. De Surinaamse international kon zaterdagmiddag uit bijna alle posities raak schieten en zijn bijdrage stopte bij 7. En dat alleen in de eerste helft, waarin Velocitas tot 4-3 mee kon, maar na 6-4 volledig werd overspoeld door een rijtje van 5 treffers. (11-4). De groenwitte streekgenoot had ook geen schot dat de formatie van John van Duuren wel had. Na Danya Klings 3e goal van de in totaal 7 schoten de mannen Trigon naar de al genoemde marge na 25 minuten zuivere speeltijd (17-7). En een “echte”derby werd het nooit meer omdat de bezoekers pas na 14 minuten de eerste succesvolle doelpoging afleverden. In die tussentijd had Trigon niet stilgezeten, maar een productie van slechts drie was mager in vergelijking met het eerdere vertoonde. (20-8). Vanaf dat moment was er balans tussen beide teams, die geen stevige duels meer aangingen. Opvallend was dat de “Van Dijk show over was en de Sporting vrouwen er toch nog gezamenlijk 7 ingooiden. Een andere opvallende rol was weggelegd voor Finn Lambooy, die in de laatste 8 minuten Van der Gugten verving . De talentvolle zoon van werd door het talrijke publiek bij zijn eerste optreden in het hoogste zaalteam een debuuttreffer gegund. Maar vader Alfred zag dat met de supporters eerst met een fraai afstandschot gebeuren nadat het vanaf de stip niet gelukt was. Die goal bepaalde de duidelijke eindstand op 27-14. Met nog 4 te gaan, waarvan drie uit, blijft Sporting Trigon aan kop, maar een gelopen koers is het zeker nog niet. Het speelprogramma schrijft nu twee weken rust voor, een hinderlijke onderbreking De doelpunten kwamen van: Danya Kling en Gerald van Dijk (beiden 7x), Marc Meulenbeld, Ferry Janssen en Jan Willem van der Gugten (ieder 3x), Ellen Matze, Rosanne Beekman, Mandy Bekooy en Finn Lambooy.