Per definitie zijn wedstrijden van de koploper tegen de hekkensluiter vaak om snel te vergeten. Nou die van jongstleden zaterdag tegen Telstar was er zo één. Bestempeld als een dramatisch potje, wat eigenlijk qua score in de eerste helft nog wel meeviel. Trigon leidde toen rustgevend met 8-15, maar die tussenstand was niet met soepel spel tot stand gekomen. En ook niet in goede verstandhouding omdat de irritaties over het weinig vloeiende samenspel de overhand kregen. Maar gelukkig was de formatie van coach Van Duuren niet zo stom om tegen het zwakke Telstar in de fout te gaan. (9-21). Bij Trigon startte Pam Straathof op de plek van Ellen Matze, die een flinke bijdrage leverde aan de broodnodige winst van het reserveteam.

De vlotte 1-0 pareerde Sporting binnen drie minuten (1-3), waarna bij gelijke stand even later de gasten opnieuw reparatiewerk verrichtten. (3-6). Ook al liep het dan allemaal niet zo lekker, Trigon hield de thuisclub wel op afstand. Na 4-8 kon de nummer laatst uit Hoevelaken bij 5-10 nog enige hoop koesteren op beter (7-10) maar die illusie was bij 7-14 wel over. Die veilige marge verbeterde het leidse spel niet, al gaven de eerste aanvallen na de pauze (8-15) een andere indruk. Binnen 7 minuten was het “al” 8-19 en de te verwachten ruime overwinning leek er toch nog te gaan komen. En leek is hier op zijn plaats want na 16 minuten zuivere speeltijd was de eindstand bereikt.(9-21) Op dat moment scoorde Telstar zijn eerste en meteen laatste goal van de tweede helft, en stelde Trigon zich sympathiek op om ook niet meer raak te schieten! De zege hield natuurlijk wel in dat Sporting Trigon gewoon koploper blijft. Het zal zich na de gedwongen competitie onderbreking van twee weken uiteraard ook realiseren dat het in de beslissende eindfase (nog 3 te gaan) een “ietsje” beter moet.

De doelpunten kwamen van: Gerald van Dijk, Jan Willem van der Gugten en Marc Meulenbeld (allen 5x), Pam Straathof, Danya Kling en Ferry Janssen (allen 2x).