Bij de Leidse korfbalvereniniging Sporting Trigon is iedereen welkom. Zaterdag 16 februari ontvangt de club het keurmerk (on)beperkt sporten uit handen van wethouder Dirkse (D66). Het keurmerk staat symbool voor een toegankelijke sportvereniging, en wordt toegekend aan verenigingen die open staan voor sporten met mensen met een beperking.

Al meer dan 20 jaar heeft Sporting Trigon G-teams. “We zijn ontzettend trots op ons G-team en de begeleiders. De leden van het G-team zijn echte clubmensen. Al we iets organiseren, zijn ze erbij. De begeleiding is ook supergoed geregeld. Het motto van onze vereniging is ‘gewoon gezellig’, en iedereen mag bij ons spelen. Topkorfballers en mensen die gewoon een balletje willen gooien. Het keurmerk is de slagroom op te taart”, aldus voorzitters Joost van der Wal en Peter van der Graaf.

Het keurmerk wordt uitgereikt tijdens de rust van de streekderby Velocitas-Sporting Trigon. De wedstrijd start om 15.30 in de Vijf Meihal. Er is topkorfbal te zien van beide eerste teams én het G-team van Sporting Trigon.