Kleding

Wedstrijdtenue

Het wedstrijdtenue van LKV Sporting Trigon ziet er als volgt uit: Een wit shirt met rode, blauwe en zwarte banen. De jongens/heren dragen een korenblauw broekje en de meisjes/dames een korenblauw rokje.

Voor de jeugd is er een door ’t Kasteel gesponsord shirt beschikbaar. Dit shirt wordt na een borg (€30,-) en ondertekening van een bruikleenovereenkomst aan nieuwe leden overhandigd.

Voor de ‘Kasteelshirts’ gelden de volgende spelregels:

  • Sponsorshirts worden alleen verstrekt aan contributie betalende jeugd.
  • De borg is eenmalig dat betekent dat wanneer het shirt te klein is geworden er kosteloos een grotere maat verstrekt wordt. Als deze voorradig is wordt deze per omgaande geleverd.
  • Verlies van het shirt moet worden gemeld bij het secretariaat.
  • Bij verlies wordt de borgsom ingehouden en de resterende kosten voor aanschaf van een nieuw shirt tegen nieuwwaarde altijd doorberekend aan de speler.
  • Bij uitreiking van een nieuw aangeschaft shirt is opnieuw borg verschuldigd.
  • Bij evt. onjuist en slordig gebruik kan het shirt worden ingenomen. Dat kan betekenen dat er niet meer in competitieverband gespeeld kan worden omdat uniformiteit in tenue noodzakelijk is.
  • De borg wordt terugontvangen bij de opzegging van het lidmaatschap of doorstroming naar de senioren. Het shirt moet dan gewassen en in fatsoenlijke staat worden ingeleverd. Als het shirt niet wordt ingeleverd dan wordt de borgsom ingehouden en de resterende kosten voor aanschaf van een nieuw shirt tegen nieuwwaarde altijd doorberekend aan de speler.

Sportschoenen

Op het kunstgrasveld worden kunstgrasschoenen aangeraden. Kunstgrasschoenen zorgen voor veel beter grip op het kunstgras dan gymschoenen. Vooral wanneer het veld nat is, zijn gymschoenen zelfs ronduit gevaarlijk. Omdat niet alle korfbalverenigingen al kunstgras hebben worden er nog enkele wedstrijden op ‘gewoon’ gras gespeeld. Hiervoor worden noppenschoenen (voetbalschoenen) aangeraden.

In de zaal wordt gespeeld met zaalschoenen. Op deze schoenen mag dan niet buiten gelopen zijn/worden. Door het vuil van buitenaf worden zaalvloeren spekglad en dat leidt weer door blessures. Houd er rekening mee, dat het in veel sporthallen verboden is om met zwarte zolen te spelen.

Trainingsoutfit

Voor de training volstaat een t-shirt/trui en een (lange) sportbroek of eventueel een trainingspak. Er wordt niet getraind in wedstrijdkleding , sponsorkleding en ook niet in ‘gewone’ kleding zoals spijkerbroek.

Trigon Trainingspak

Sinds een aantal seizoenen is er door het kledingmerk MUTA een speciaal ontworpen trainingspak op de markt gebracht in de clubkleuren van Sporting Trigon. Steeds meer leden hebben het nieuwe ´Sporting Trigon` pak aangeschaft. De kosten bedragen €50,-. Wil je ook een pak? Mail dan naar ellenmatze@live.nl

Trigon Markplaats

Voor de jeugd is er een Trigon marktplaats waar kleding en schoenen worden ingenomen en doorverkocht tegen schappelijke prijzen. Niet alle maten zijn altijd voorradig maar het is natuurlijk altijd het proberen waard. Voor meer informatie hierover kan contact opgenomen worden met: Yvonne van Eijk (071-5223383) of Elly Beekman.