G-Korfbal

Algemeen

L.K.V. Sporting Trigon kent sinds 1996 een steeds meer bekend rakende tak van de korfbalsport, namelijk het G-korfbal.

G-korfbal maakt korfbal mogelijk voor mensen met een verstandelijke maar deels ook lichamelijke beperking. Op dit moment zijn er meer dan 50 verenigingen binnen het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond) met G-korfbal, verdeeld over 5 districten.

Sporters met een verstandelijke/deels lichamelijke beperking voelen zich vaak al snel thuis bij de vereniging. Zij doen ook actief mee aan andere nevenactiviteiten en helpen bijvoorbeeld bij clubactiviteiten of feesten en bezoeken wedstrijden.

Ook jonge kinderen zijn van harte welkom. Voor hen is de korfbalsport bij uitstek een goede manier om de motoriek verder te ontwikkelen: in de korfbalsport moet je niet alleen leren gooien en vangen, maar ook schieten en voor- en achteruit lopen.

Trainingen

Op LKV Sporting Trigon traint het G-team op de woensdagavond van 19.00 tot 20.00. De trainingen gaan het hele seizoen door. In de winter vinden de trainingen plaats in de zaal.
De training/begeleiding van deze groep gebeurt door enthousiaste mensen, zowel met als zonder korfbalervaring, die om de week per toerbeurt meehelpen.

Om de G-afdeling te laten groeien zijn wij nog steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking of deels beperkt in beweging.

Wil je meer informatie over deze enthousiaste korfbalgroep bij L.K.V. Sporting Trigon? Neem dan contact op met Ronald de Ligny tel.: 06- 28396002 of met de secretaris van LKV Sporting Trigon (secretariaat@sportingtrigon.nl).