G-Korfbal

De Leidse korfbalvereniging Sporting Trigon is voor integratie van mensen met een verstandelijke beperking binnen de sport. Sporting Trigon heeft sedert 1996 een G afdeling,voor jongere of oudere enthousiaste personen met een verstandelijke beperking en / of deels, een beperking in het bewegingsapparaat. Voor de deelnemers is er aanbod op maat en iedereen wordt betrokken bij verschillende activiteiten van de vereniging

Keurmerk (on)beperkt sporten
In 2018 is aan de G afdeling van Sporting Trigon het keurmerk (on)beperkt sporten toegewezen. De toewijzingscommissie heeft na toetsing, besloten het keurmerk aan Sporting Trigon uit te geven.

Conclusie
De Leidse Korfbalvereniging Sporting Trigon is zeer gastvrij en staat open voor elk type sporter, zowel met als zonder beperking. Er is voldoende kennis aanwezig om het aangepaste sporten vorm te geven.

Praktische informatie
Trainen: donderdag 19:00 – 20:00 uur
Augustus – oktober en maart – juni buiten op het kunstgrasveld.
Sportpark Zoeterwoudsesingel
Cronesteinkade 19
2313 GX Leiden

November tot maart binnen in een sportzaal in Leiden (locatie word jaarlijks bepaald).

We proberen iedereen op zijn eigen niveau te laten trainen en spelen. De trainingen gaan het hele seizoen door, uitgezonderd schoolvakantie en feestdagen. In de winter vinden de trainingen plaats in de zaal. De training/begeleiding van deze groep gebeurt door enthousiaste, trainers, stagiaires en vrijwilligers.

Competitie
Eén keer per maand spelen we op zaterdag twee wedstrijden tegen andere G-teams. De wedstrijden worden veelal in de omgeving van de regio Zuid Holland of thuis op ons eigen veld(voor- en najaar) of in een sporthal (winter) gespeeld.

Sportkleding
Op de training is sportkleding, inclusief sportschoenen, verplicht. Op het veld zijn dat kunstgrasschoenen en in de zaal gymschoenen waarmee niet buiten gelopen is.
Tijdens competitiewedstrijden wordt het club tenue gedragen: een blauw broekje/rokje met een rood wit blauw verenigingsshirt. Indien je deze niet zelf hebt aangekocht, blijft de kleding eigendom van de vereniging. (zie ook clubinfo – Kleding)

Stagiaires
Bij de Leidse korfbalvereniging Sporting Trigon zijn er mogelijkheden om stage te lopen, voor studenten van de opleiding Sport & bewegen, Sociaal Werk, Pedagogisch werk, Medewerker Maatschappelijke Zorg en aanverwante opleidingen.
Interesse? Stuur dan je brief en CV naar: secretariaat@sportingtrigon.nl

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze enthousiaste korfbalgroep bij L.K.V. Sporting Trigon?
Neem dan contact op met de secretaris van LKV Sporting Trigon (secretariaat@sportingtrigon.nl).