Over Sporting Trigon

De Leidse Korfbalvereniging Sporting Trigon (kortweg: Trigon) is een bundeling van drie korfbalverenigingen, t.w. Fluks, Vicus Oriëntis en De Algemene. Die samensmelting vond plaats in 1995 en zoals gebruikelijk bij fusies werd de oprichtingsdatum van de oudste vereniging aangehouden als de oprichtingsdatum voor de nieuwe club. Sporting Trigon vindt haar oorsprong in 1911.

Sporting Trigon is te vinden op een van de oudste sportcomplexen van Leiden: Sportpark Zoeterwoudsesingel. Op dit complex vinden gedurende de veldcompetitie (september t/m oktober en april t/m mei) onze trainingen en thuiswedstrijden in de competitie plaats. Tijdens de zaalcompetitie (november t/m maart) wordt er getraind en gespeeld in diverse Leidse sporthallen.

Korfbal is een sport voor iedereen. Bij Sporting Trigon vind je dan ook teams van jong tot oud én voor verschillende niveaus (zowel prestatief als recreatief). Korfballen bij Trigon is mogelijk vanaf 4 jaar (bij onze welpen op zaterdagochtend), vanaf 6 jaar ga je ook daadwerkelijk met andere jongens en meisjes in een team (competitie) wedstrijden spelen.

Naast onze sportieve aspiraties is Trigon natuurlijk een korfbalvereniging die zich met meer dan alleen de sport zelf bezig houdt. Met regelmaat worden er diverse activiteiten (feesten, jeugdkamp, toernooien etc.) voor zowel senioren als jeugdleden georganiseerd. En juist de combinatie van sporten en nevenactiviteiten zorgt ervoor dat het bij Trigon nog ‘ouderwets’ gezellig is.

Wil je een paar keer vrijblijvend meetrainen, gewoon komen kijken of gelijk lid worden omdat je enthousiast bent? Dat kan natuurlijk, je bent van harte welkom op onze accomodatie!

Voor al je vragen en/of verdere informatie vul ons contactformulier in.