Trigon C1 – TOP C4

De kampioenswedstrijd stond vanmiddag op het programma voor de spelers van Trigon C1. De C4 van TOP kwam op bezoek waarvan in de eerste wedstrijd van deze veldcompetitie ternauwernood werd gewonnen. De thuisploeg was dus gewaarschuwd. Het massaal en opperbest gestemde, toegestroomde publiek verwachtte een mooie pot korfbal in bijna zomerse omstandigheden op het sportpark aan de Zoeterwoudse Singel. De pupillen van trainer/coach Sander de Haas begonnen echter slap, lamlendig en inspiratieloos aan de wedstrijd op een enkeling na. De eerste aanval kreeg vooral via Tim de nodige opgelegde kansen maar het was TOP die de score opende. Onnodige fouten waren niet meer op één hand te tellen. Had dit dan toch te maken met de spanning voor het kampioenschap? Saskia had daar blijkbaar geen last van en trok de stand gelijk (1-1), maar deze opleving was van korte duur. TOP kwam wederom op voorsprong, maar gelukkig is daar altijd de (over)ijverige en immer met tomeloze inzet spelende Ilse. Met haar eerste van vanmiddag trok zij de stand gelijk en niet veel later wist Tim het goede voorbeeld van Ilse te volgen door dan toch eindelijk het gat in de korf te vinden (3-2). Ilse bracht met haar tweede, na de gelijkmaker van TOP, de ruststand van 4-3 op het denkbeeldige scorebord. De rust deed Trigon goed want met de derde van Ilse en een benutte stip van Tim stond het zowaar 6-3 voor de thuisploeg. TOP leek verslagen maar Trigon zakte af naar het matige niveau van de eerste helft. Na de 6-4 van TOP scoorde Ilse, nummer 4, de 7-4. De vervolgens door Fenna gemiste stip typeerde het laatste deel van de wedstrijd waarin Trigon niet meer thuis gaf. Het werd zelfs weer spannend aangezien de bezoekers uit Sassenheim zich terug knokte tot 7-5 en valk voor tijd zelfs tot 7-6. Het eindsignaal van de scheids klonk als een soort van verlossing en Trigon hield beide punten toch nog in huis waarna de medailles, taart e.d. op tafel kwamen en er een bescheiden feestje gevierd kon worden. Trainer en spelers van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. De uitdaging nu is om met de volle winst uit zes wedstrijden de eerste helft van de veldcompetitie volgende week kampioenswaardig af te sluiten bij Velocitas in Leiderdorp.