TOP C3 moest vanmorgen het volgende slachtoffer worden van Trigon C1 in de race naar de titel. In een kille 3 Oktoberhal begon Trigon wederom in een andere vaksamenstelling. Dit keer noodgedwongen door de afwezigheid van Joelle. Het eerste aanvalsvak met Tim, Fleur, Saskia en Annemarie (vervangster van Joelle) deden precies waarop in de afgelopen training veelvuldig werd geoefend namelijk “de lange bal hanteren”. Maar, met een “echte” tegenstander is het toch wat anders. Zeker wanneer de scherpte ontbreekt in de passing waardoor de ene na de andere bal over de zijlijn verdween. Nu is dat voor een keertje niet erg, maar wanneer dit, tot zichtbare grote ergernis van trainer/coach Sander de Haas, veelvuldig gebeurt, zou je toch denken om eens wat anders te proberen. Dit inzicht kwam na ongeveer een kwartier van ploeteren en aanmodderen waarna Saskia, die tijdens de training de ene na de andere bal erin gooit, keurig netjes de 1-0 op het, dit keer afwezige, scorebord schoot. Dat dit vak zo lang in de aanval kon spelen, was de verdienste van het andere vak waarin weldegelijk scherp werd gepeeld (lees: verdedigd) met daarin een hoofdrol voor Ilse die als vanouds haar tegenspeelster geen enkele kans gaf. Na 20 minuten mocht dan eindelijk de vakwissel plaatsvinden aangezien Tim de stand op 2-0 had gebracht. De eerste aanval, die dus nu verdediging was, was ook dit keer niet echt bij de les. TOP profiteerde en kwam terug tot 2-1 en zelfs tot 2-2 wat tevens de ruststand was. Er moest dus uit een ander vaatje getapt worden de tweede helft en dat was niet aan dovemansoren besteed. Tim bracht Trigon met een doorloopbal (prachtige aangeef van Saskia) weer op voorsprong (3-2). TOP sputterde nog even tegen (3-3) maar was slechts toeschouwer bij de “Tim-en-Bo-show” die vervolgens werd opgevoerd. De 4-3 en 5-3 kwamen op naam van Bo, de 6-3 en 7-3 kwamen van Tim en na de 7-4 van TOP was het Bo die de 8-4 aantekende. De wedstrijd was beslist en de twee tegendoelpunten en een doelpunt van Annemarie waren voor de statistieken. Een uiteindelijk verdiende overwinning (9-6) waardoor de race om de titel een stapje dichterbij het einde is gekomen. Complimentje voor Fenna, die na een ongelukkige val vlak voor de rust de strijd moest staken, maar na de rust terugkeerde en een prima wedstrijd speelde. Dank aan Amy (de zus van……) voor het invallen. Al was het niet lang, maar zeker niet onverdienstelijk. De spanning is groot in de poule door de winst van vandaag van KZ bij Fluks waardoor de belangen volgende week groot zijn bij het Leidse onderonsje met KZ C2 (11.00 uur in de 3 Oktoberhal). Momenteel Trigon aan kop met 14 uit 8 gevolgd door KZ met 14 uit 9 en Fluks op plek drie met 12 uit 8.