De spanning was er al af want het kampioenschap was al binnen. Toch moest er nog één wedstrijd gespeeld worden in Nieuw Vennep tegen KIOS C2. De spanning bij de familie Geerlof was blijkbaar nog wel aanwezig en zij reden in sneltreinvaart richting de sporthal. Dit leverde hun een oververhitte en flink rokende motor op waardoor de auto uiteindelijk zelfs weggesleept moest worden door de ANWB. Zaterdagmiddag laat in de prachtige sporthal De Estafette waren de tribunes goed bezet. Met name het in grote getale aanwezige “uit-vak” waaronder enkele fanatieke Trigon-supporters liet van zich horen om de C1 aan te moedigen. Trainer/coach Sander de Haas eiste dan ook nog één keer volledige inzet van zijn pupillen. En zo geschiedde. De, in een aantal gevallen onheus bejegende scheidsrechter, had nog maar net voor het beginsignaal gefloten of Bo schoot van afstand al de 0-1 op het bord. Dit was het sein voor een heerlijke eerste helft die maar liefst 14 doelpunten opleverde. Al snel werd duidelijk dat KIOS een maatje te klein was alhoewel de thuisploeg keurig netjes de 1-1 aantekende. Na de 1-2 van Bradney volgde de 1-3 van Fleur, die vanmiddag enige moeite had met het afronden van doorloopballen, en de 1-4 via Fenna. Na de 2-4 van KIOS scoorde Tim de 2-5 en de 2-6 met tussendoor nog een gemiste strafworp aan KIOS-zijde. Fenna, Saskia en op slag van rust Bo zorgden ervoor dat de 14 doelpunten een 5-9 ruststand opleverde. Zelfs het scorebord was een dergelijke stand niet gewend en was volledig van de kaart en liet een wel heel eigenaardige stand zien. De tweede helft nog steeds een beter Trigon, maar dat kwam niet tot uiting in de score. Uiteindelijk slechts 4 doelpunten in de tweede helft waarvan Tim er 2 voor zijn rekening nam, Fenna 1 en KIOS 1. Eindstand 6-12 waardoor Trigon met 21 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van 40 (84 voor en 44 tegen) het zaalseizoen 17/18 afsluit. Tim eindigde met 21 doelpunten als topscorer gevolgd door Bo met 17 en Fenna en Ilse met beide, hoe kan het ook anders, 12 doelpunten. Na afloop de huldiging met medailles, bekers en taart met dank aan Lisette voor het regelen. Op 31 maart staat alweer de eerste wedstrijd op het veld op het programma. Het onbekende VZOD C1 uit Kudelstaart is dan om 10.30 uur de tegenstander aan de Zoeterwoudse Singel in Leiden.