In het Paasweekend stond de eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen voor Trigon C1 op het programma. De tegenstander van vandaag aan de Zoeterwoudse Singel kwam uit het bij een ieder wel bekend zijnde plaatsje Kudelstaart. De C1 van Vooruitgang Zij Ons Doel oftewel VZOD betrad opgewekt en onbezorgd het veld om het op te nemen tegen de op één plek gewijzigde formatie van, de dit seizoen met al twee kampioenschappen op zak meer dan succesvolle, trainer/coach Sander de Haas. Saskia ontbrak en haar plek werd overgenomen door Marit die samen met Tim, Fleur en Bradney als eerste mochten aanvallen. Een uitstekend begin dat door doelpunten van Tim en Marit leidde tot een 2-0 voorsprong. De andere vier – Bo, Ilse, Fenna en Joelle- , hadden beduidend meer moeite om, in het inmiddels overheerlijke lentezonnetje, hun draai te vinden en de kansen liet liggen om in een vroeg stadium de gasten al de nekslag te geven. VZOD kwam terug tot 2-1 en kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker. Ilse zorgde vervolgens toch voor de 3-1, maar VZOD verkleinde de achterstand snel weer tot 1 punt (3-2), maar Fleur en Fenna bepaalden de ruststand op 5-2. De opgewektheid en onbezorgdheid waarmee de bezoekers begonnen was in de pauze omgeslagen en leidde tot enigszins verontrustende blikken bij deze en gene. En niet onterecht aangezien de tweede helft Trigon meer en meer de bovenliggende ploeg ging worden. Via Bo, de vandaag sterk aanvallend spelende Fleur en Tim liep de thuisploeg uit naar een 8-2 voorsprong. Het zonnetje verdween steeds meer achter de wolken en daarmee ook het geloof bij VZOD in een goede afloop. Ilse, Marit (2 x) en Tim completeerden het dozijn aan doelpunten waarmee met een 12-5 einduitslag beide punten in Leiden bleven. De andere, in het geheel niet onbekende, tegenstanders in de poule, Fluks C1 en KZ C2, deelden de punten met elkaar (uitslag 5-5) waardoor Trigon C1 op haar gebruikelijke en vertrouwde eerste plek staat. Een geslaagd begin op weg naar de tripple.

Over twee weken richting Noordwijk voor het vervolg tegen Fluks C1.