Het KNKV biedt haar leden al een aantal jaar de mogelijkheid om via de website korfbalmasterz.nl de spelregels te leren en je spelregelbewijs te halen. Met ingang van 1 september 2018 (start seizoen 2018/2019) worden alle spelende senioren geacht om kennis te hebben van de geldende spelregels. Vanaf die datum dien je in het bezit te zijn van een spelregelbewijs.

Ook de junioren en aspiranten (B- en C-spelers) moeten de komende jaren hun spelregelbewijs gaan halen. Voor de junioren geldt deze verplichting met ingang van 1 september 2019 en voor aspiranten met ingang van 1 september 2020.

Voor de senioren die ook volgend seizoen nog willen korfballen geldt dus dat zij dit seizoen, of in ieder geval voor 1 september 2018, hun spelregelbewijs dienen te halen. Ben je niet in het bezit van dit spelregelbewijs dan mag je van het KNKV volgend seizoen niet meedoen aan competitiewedstrijden. Het (op tijd) behalen van je spelregelbewijs is je eigen verantwoordelijkheid.

Op www.korfbalmasterz.nl kan je zelf de spelregels bestuderen en oefentoetsen doen. Voor het halen van je spelregelbewijs heb je een activatiecode nodig, waarmee je kunt inloggen. Deze code wordt in de loop van deze week naar de betreffende senioren leden per e-mail verstuurd naar de bij ons bekende emailadressen.

Sommige spelers hebben al het spelregelbewijs gehaald of hebben vrijstelling gekregen omdat ze al een keer een scheidsrechters diploma hebben behaald.

Geen code ontvangen of heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar tc@sportingtrigon.nl.

Aan de G-sporters wordt vrijstelling verleend voor het spelregelbewijs.