Het Koppelschieten op Hemelvaartsdag 2018 gaat de boeken in als één om over na te praten en/of over na te denken. De “broekies” Tim en Bo versloegen zonder blikken of blozen gevestigde korfbalnamen als Van Vliet, Lambooij, Duitscher, Niesing en vd Gugten en gingen er met de beker met de grote oren vandoor. De finale was om te smullen waarin het in Trigon 1 acterende koppel vd Gugten/Anneeze enigszins nonchalent en af en toe lurkend aan een flesje bier, dat nu niet echt een goed voorbeeld is tegenover beide 13-jarige tegenstanders, al snel werd getrakteerd op een, na wat later bleek, onoverbrugbare 3-0 achterstand en uiteindelijk met 12-10 hun meerdere moest erkennen in de “broekies” uit de C1 die hun overwinning ingetogen vierde met een overheerlijk flesje Fristi! Deze prachtige prestatie moet dan wel een vervolg krijgen vandaag in de derby tegen KZ C2. De thuiswedstrijd werd kansloos verloren en met nogmaals punt(en)verlies zou een derde opeenvolgende titel van dit seizoen op zeker misgelopen gaan worden. Trigon begon met Bo, Annemarie (invalster voor de wegens een blessure afwezige Fenna), Fleur en ( de ietwat zieke) Saskia in de aanval en Tim, Bradney, Ilse en Joelle in de verdediging. De vanwege een korte vakantie afwezige trainer/coach Sander de Haas had zijn taken voor vandaag overgedragen aan de moeders van Ilse en Bo. Het kunstgrasveld aan de Montgommerystraat was erg heet en daar hadden de Trigonners in het begin wat moeite mee. Althans daar leek het op want KZ kwam al snel op een 2-0 voorsprong voordat Tim iets hier tegenover kon stellen namens Trigon (2-1). Trigon bleef achter de feiten aanlopen en na de 3-1 en 4-1 scoorde Bo de 4-2. De rust werd echter bereikt met een 6-2 achterstand. Deze rust werd gebruikt om in eerste instantie op krachten te komen en ten tweede om een ieder aan te sporen om in ieder geval meer strijd te leveren. En die strijd kwam er wel degelijk. Fleur maakte de 6-3 en na de 7-3 van KZ bracht Ilse, met een bijzonder sterke tweede helft, met twee doelpunten op rij de spanning volledig terug (7-5). De tijd was nu nog de enige tegenstander van Trigon alhoewel de scheidsrechter ook een aardige duit in het zakje deed want het achttal van KZ zelf kwam er niet meer aan de pas. Kansen waren er weldegelijk, maar het geluk niet. Een uitstekende tweede helft van Trigon was niet genoeg om zelfs 1 punt aan deze wedstrijd over te houden en bleef het 7-5. Trigon verloor vandaag meer van zichzelf dan van de tegenstander en men zegt dat je nooit door de scheidsrechter verliest, maar vandaag leek het daar wel een klein beetje op. Voor de volgende wedstrijd is daarom al contact gezocht met een scheidsrechter die door de, fanatieke, Trigon aanhang zeker niet van “aanwijzingen” zal worden voorzien (in ieder geval niet op korfbal-gebied).