• 15 mei 2018
  • admin
  • JTC

De KNKV heeft voor het komende seizoen een aantal wijzigingen in de competitie-opzet
doorgevoerd. Zoals altijd zitten aan veranderingen voor- en nadelen, maar over het geheel genomen denk ik dat de wijzigingen positief zijn. In grote lijnen hieronder de veranderingen.

– De competitie begint iets later, 8/9 september en eindigt op 15/16 juni. Het is dus niet meer zo dat de competitie start in het laatste weekend van de zomervakantie voor die regio’s die laat zomervakantie hebben. Vandaar dat we met de jeugd op 1 september gaan deelnemen aan het HKV/Eibernest Toernooi.
-De competitie Najaar-veld loopt door tot 27/28 oktober. Dat is nadelig omdat hierin de herfstvakantie valt. Gelukkig is dat niet zo voor de breedtesport. Daar is de laatste competitie-ronde in beginsel 13/14 oktober.
-De zaalcompetitie loopt van 24/25 november tot en met 30/31 maart. Hierbij worden in beginsel geen wedstrijden gepland in de kerst- en voorjaarsvakantie, niet in het eerste weekend en ook niet in het laatste weekend van die vakanties!
-De competitie Voorjaar-veld begint dan weer op 20/21 april en eindigt als gezegd op 15/16 juni. Er is geen hinderlijke onderbreking vanwege de korfbalfinale meer en er worden in beginsel geen wedstrijden gepland in de meivakantie. Nadeel is wel dat op Pasen en Pinksteren volledige competitieronden worden gespeeld.

Groet
Jenny