Ja, wat gaan we als Trigon doen zaterdag in Veenendaal met de wetenschap dat het resultaat voor ons er niet meer toe doet. Met een ticket voor de eerste klasse (toch een niet te onderschatten niveau) in de pocket is het laatste duel voor Trigon van het huidige veldseizoen een kwestie van uitspelen en trachten met opgeheven hoofd de overgangsklasse te verlaten.

Maar zo eenvoudig zal het niet zijn vermoedelijk want Trigon kan op de slotdag nog een grote rol spelen in de strijd om het kampioenschap, want tegenstander SKF kan ondanks het verlies in het onderlinge duel vorige week in Oegstgeest tegen Fiks nog altijd de bovenste plek bij de eindafrekening innemen. De Veluwse club moet dan eerst zelf winnen van de nummer laatst (“een vastigheidje”) zal menigeen direct zeggen, maar de ploeg is afhankelijk van het resultaat van Fiks, dat aan een gelijkspel in Harderwijk bij Unitas genoeg heeft

Slagen Jan Anholts en de zijnen daar niet in, dan kan de ontknoping rondom het kampioenschap een waar spektakel worden want in dat geval komt ook Swift Middelburg bij winst op KVS nog in beeld. In de promotie/degradatieregeling wordt bij gelijk eindigen van ploegen verwezen naar bestuursbesluit 4.10.
“Bij gelijk aantal wedstrijdpunten geeft het onderlinge resultaat de doorslag”. Fiks komt ten opzichte van SKF 1 doelpunt tekort, maar heeft tegenover Swift een voordelige marge van 2. Swift heeft op zijn beurt 1 doelpunt voordelige marge op SKF.
Als er meer dan twee teams gelijk eindigen wordt het resultaat van de onderlinge wedstrijden vastgesteld door het opmaken van een stand waarin alleen de onderlinge wedstrijden van de gelijk geëindigde ploegen wordt meegeteld.
Voor de gein natuurlijk even gekeken en dan hebben alle drie clubs evenveel punten (4 uit 4) en dan telt eerst het doelsaldo in de competitie, vervolgens het aantal in de competitie gescoorde doelpunten.

Fiks doet er dus verstandig aan gewoon een puntje mee te pakken aan de rand van het IJsselmeer, dan kunnen alle denkbare scenario’s worden weggegooid.

En Trigon? Trigon kan vrijuit ballen en inspiratie putten uit het feit dat het in het afgelopen zaalseizoen SKF op een nederlaag trakteerde.

SKF – Sporting Trigon wordt gespeeld op Sportpark De Groene Velden, Wageningselaan 1 te Veenendaal. Scheidsrechter is Alwin Wolfgang en het duel begint om 15.30 uur.

Trigon 2 besluit de competitie in Papendrecht tegen het 4e van PKC/SWK Groep. Dat duel wordt geleid door arbiter van Gorkum en begint om 12.30 uur

Wim van Vliet