Een kampioenschap met een traan!

Sporting Trigon mag weer trots zijn op alle kampioenen die afgelopen weekend en komend weekend zijn of worden gehuldigd! Hoewel dit in de regel met veel blijdschap wordt gevierd, was het kampioenschap van de A1 afgelopen weekend er toch wel eentje met dubbele gevoelens.

De Kampioenen: Lynn, Joelle, Eveline, Anouk, Finn, Tim, Mees en Mees en hun gouden reserves Joy en Rui vierden hun kampioenschap met een verlaat ontbijt in de kantine. Het is een bijzonder team waarbij de harde kern (Lynn, Joelle, Finn en Tim) al sinds de kleutertijd met elkaar speelt. De harde kern is aangevuld met spelers van buiten en vanuit de eigen gelederen.

De afgelopen tijd stond dit team onder de bezielende leiding van de trainers/coaches Marc en Niek Zij hebben het team naar een nog hoger niveau weten te tillen met dit jaar (opnieuw) een kampioenschap! Uit de statistieken is gebleken dat dit team in zijn gehele geschiedenis maar liefst 18 keer kampioen is geworden, ze drie keer hebben meegedaan aan het NK (2x zaal en 1 keer op het veld). Met recht mag je daar trots op zijn!

Maar na al deze hoogtepunten van dit, je mag wel zeggen, paradepaardje van de club, valt de A1 helaas uit elkaar. Een enkeling zal stoppen of verkast naar een andere club en een flink deel van de A1 zal de selectie gaan versterken. Leuke en mooie ontwikkelingen voor ieder afzonderlijk, maar stiekem voelt het ergens ook een beetje verdrietig…

Neemt niet weg dat de club trots is op al jullie prestaties! Het was een genot om naar jullie te kijken! En veel succes in jullie verdere sportieve prestaties!