Zoals wij een tijdje terug al hadden gemeld moeten alle senioren (+ coaches en begeleiders!) die het aankomende seizoen aan de competitie deel willen nemen in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Helaas blijkt dat nog niet alle leden zijn begonnen aan het behalen van het spelregelbewijs of de eindtoets nog niet hebben gedaan.

Ben je niet in het bezit van dit spelregelbewijs dan mag je van het KNKV komend seizoen niet meedoen aan competitiewedstrijden.

Het verplichte spelregelbewijs is te behalen op www.korfbalmasterz.nl. Alle senioren leden die het afgelopen seizoen geregistreerd stonden als spelend lid hebben eerder al een activatiecode voor korfbalmasterz.nl toegezonden gekregen. Heb je de mail met de activatiecode niet ontvangen en/of niet meer in je bezit, neem dan contact op met de TC (tc@sportingtrigon.nl). Sommige spelers hebben al het spelregelbewijs gehaald of hebben vrijstelling gekregen omdat ze al een keer een scheidsrechters diploma hebben behaald.

Op Korfbalmasterz.nl kun je kennis op doen met betrekking tot de spelregels, spelsituaties en kan je oefentoetsen maken.
Om daadwerkelijk het spelregelbewijs te halen, moet je op korfbalmasterz 5 levels doorlopen. Elk level heeft 10 vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben.

bij level 1 moet je minstens 5 juiste antwoorden geven
bij level 2 moet je minstens 6 juiste antwoorden geven
bij level 3 moet je minstens 7 juiste antwoorden geven
bij level 4 moet je minstens 8 juiste antwoorden geven
bij level 5 moet je minstens 9 juiste antwoorden geven

Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. Als je denkt dat je voldoende kennis hebt, kun je de eindtoets doen. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor 3 pogingen.

Wil je volgend jaar spelen? Zorg dan dat je het spelregelbewijs behaald!

Neem ook contact op met de TC wanneer je nog verdere vragen hebt over het spelregelbewijs.

De TC