Was het vorige week de vraag of het tegen KVS het klapstuk zou worden, die de Drie October Viering midweeks zou kunnen plezieren, dan is het nu de vraag of Sporting Trigon die festiviteiten goed verorberd heeft en met een gevoel de vijfde competitieronde ingaat. Want de ploeg van captain Janwillem vd Gugten won inderdaad van de Scheveningers, de mededegradanten uit de overgangsklasse.

Een fantastisch begin met 8 uit 4 en al drie punten voor op de naaste belagers. De vraag of hij dat verwacht had, bevestigt vd Gugten met een beetje twijfel met ja. “Het is natuurlijk een bizar goede start van de competitie! We hebben gewoon echt een super leuke groep rondlopen. Zowel 1 als 2 zijn denk ik sinds jaren weer echt als een selectie en dat helpt gewoon bij de prestaties.”

En daarin is geen plaats voor mogelijke probleemveroorzakers. “Ik denk dat we een goeie selectie hebben waar de jeugd zich verbazingwekkend goed staande houdt en laat zien dat ze niet zomaar in het tweede staan. Dwarsliggers hebben we geen plek voor inderdaad maar ik denk dat je op dit moment als je de selectie bekijkt, het heel bont moet maken om dwars te liggen bij de groep. Daar zijn we te hecht voor.”

Positieve geluiden derhalve van de aanvoerder. Ook over de trainer/coach John van Duuren.

“John is vorig seizoen (eind) bij ons gekomen en heeft zeker een voelbaar effect op de groep. Er wordt hard getraind  en hij drukt een stempel op de groep door Trigon weer te laten zijn waar Trigon voor staat. Dat is voor mij persoonlijk belangrijk, want Trigon kende ik als een club die overal voor gaat en zich niet voor de voeten laat lopen.” Zeker langs de lijn is de coach ook verbaal aanwezig en dat stemt de inwoner van Leiden tevreden en kijkt nog even terug naar zijn eerste jaar bij Trigon met Aart Heibeek. “Coaches hoor je altijd wel, maar ik vergeet hem niet meer. Aart kon schreeuwen! hard zijn en daar je tegenstanders mee overrulen. Zo is John met zijn Amsterdamse accent dus ook. Passie voor iets wat je doet!”

Tot slot wil de trotse aanvoerder nog wel wat kwijt over aanwinst Gerald van Dijk, die hij bestempelt als “prettig gestoord”. “Hij lag gelijk goed in de groep en is met zijn ervaring wel de missende schakel die we nodig hadden om echt mee te doen voor de prijzen. Slim en sluw, dus een dikke ja als je mij vraagt of het merkbaar is dat hij er bij is gekomen.”

Trigon 1 en 2 spelen zaterdag pas hun tweede thuiswedstrijd met Refleks uit Rijswijk als tegenstander. Refleks 1 vergaarde tot nu toe 2 punten, dus zal Trigon moeten waken voor onderschatting. De wedstrijd begint om 15.30 uur en staat onder leiding van Paul te Riele.

Trigon 2 – Refleks 2 is een heuse topper want de teams delen met 6 uit 4 de tweede stek. Dat duel begint om 14.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Straathof.

Wim van Vliet