Gerald van Dijk versterkt Sporting Trigon

  • 3 september 2018
  • admin
  • TC

Gerald van Dijk zal per direct de selectie van Sporting Trigon komen versterken. De 35-jarige oud international komt over van Achilles (H).

Bij Sporting Trigon wordt Van Dijk herenigd met coach John van Duuren, zijn eerste trainer in de jeugd bij Blauw-Wit. Om in de herfst van zijn carrière nog eens met Van Duuren te mogen samenwerken, is voor de 2-voudig topscoorder van de Korfbal League een belangrijke factor in zijn keuze voor Sporting Trigon.

Van Dijk is één van de vijf spelers die meer dan duizend goals maakte in de Korfbal League en zijn ongelofelijke aantal van 182 doelpunten in één seizoen is ongeëvenaard. In het shirt van het Nederlands team speelde Van Dijk 19 interlands en won in 2009 de World Games en twee jaar later de wereldtitel.

In 2017 was Van Dijk de initiatiefnemer voor de oprichting van het Surinaamse Korfbal team, waarmee hij zich afgelopen maart wist te plaatsen voor het WK 2019 in Durban.

Sporting Trigon is blij met de komst van Van Dijk, die past in de ambitie van de club: een club waar iedereen welkom is, waar het gezellig is en waar mooi korfbal wordt gespeeld.

TC Sporting Trigon