Een kleine maand zonder competitieverplichtingen hebben we achter de rug. Dat wil niet zeggen dat er niks gedaan is. Een beperkt aantal leden kwam bijeen op de JAV (waar waren nou die leden zonder wezenlijke bijdrage die het gehele jaar wel een mening hebben?) en de eerste selectie oefende er indoor driftig op los. Meteen vanaf de laatste veldwedstrijd en daar was niet iedereen gelukkig mee.

“We waren niet blij met deze planning. Natuurlijk niet de meest ideale voorbereiding.

Je bent vooraf toch ook wel bang voor eventuele blessures maar gelukkig zijn die uit gebleven. We hebben meteen de Haagse (Korfbaldagen) gehad en het tweede heeft een driekamp bij  ADOS gespeeld. Verder veel rust en afgelopen vrijdag zijn we met de selectie naar Amsterdam geweest”,  vertelt trainer/coach John van Duuren aan de vooravond van het komende zaalseizoen.

Bij die Haagse Korfbaldagen was Trigon ingedeeld in de eerste klasse. Niet vreemd want “we” spelen komend seizoen ook in de zaal op dat niveau. De coach houdt een goed gevoel over aan dat toernooi met veel wedstrijden in 11 dagen. “We hebben uiteindelijk 5 wedstrijden gespeeld, het toernooi gewonnen en wat dingen kunnen uitproberen. Dus daar ben je dan wel tevreden over. En kunnen door wisselen met de jonkies dus in dat opzicht was het nuttig.”

Trigon plaatste zich met royale zeges op Weidevogels (27-20), GKV (30-22  ) en Maassluis (27-19) voor de halve finale tegen Velocitas welke partij werd gespeeld in Leiderdorp. “Als je de eerste drie wedstrijden moet spelen tegen “met alle respect” niet de beste ploegen en waar het kwaliteitverschil wel heel erg groot is, dan gaat dit ten koste van het spel en de scherpte”, zegt Van Duuren. “Daarnaast gaan deze ploegen het ook nog eens compenseren met fysiek spel. Het scheidsrechtersniveau deze eerste drie wedstrijden was ook niet best dus het helpt allemaal niet mee”, verduidelijkt de geboren Amsterdammer. De finalewedstrijden waren echter van een ander kaliber. “De wedstrijd tegen Velocitas (24-22 winst) was de eerste 20 minuten goed. 10-2 voor en dan gaat de scherpte er af, vermoeidheid gaat mee spelen. De finale (DES 18-17) was de slechtste maar die winnen we uiteindelijk ook. Dus tevreden.”

De voormalig speler van het hoofdstedelijke Blauw Wit vond het geen probleem tegen 2 teams (Velocitas en DES) te spelen die “we” ook in de competitie tegenkomen: “Je kan meteen een tik uitdelen. Velocitas speelt toch overgangklasse (veld) en je wilt wat wijzer worden betreffende nieuwe heren die zij hebben. De wedstrijd tegen DES is uiteindelijk heel erg nuttig geweest, onbekende ploeg welke heel onbevangen in een hoog tempo speelde. Nogmaals geen probleem.”

Dezelfde opvatting heeft Van Duuren over de komende tegenstander van zaterdag BEP in Purmerend, waartegen in de veldvoorbereiding ook al is gespeeld. Meteen een topper, want BEP draait op het veld mee in de top van de overgangsklasse. “Prachtig om zo te beginnen. Je weet meteen waar je staat en ook eindelijk een wedstrijd waar we wat aan hebben. Dat BEP top overgangsklasse speelt  zegt mij niet zo veel, omdat ik denk dat wij in de overgangsklasse ook geen slecht figuur hadden geslagen. De (gewonnen) wedstrijd in de voorbereiding was onze eerste wedstrijd, we waren veel aan het rouleren en ook verre van compleet. We nemen het mee naar zaterdag, maar het geeft wel aan dat we niet kansloos zijn”, is de duidelijke mening van de coach, die
denkt dat het een interessante competitie gaat worden. “Ik verwacht dat er uiteindelijk 3 ploegen voor de titel gaan strijden. BEP, Velocitas en WIJ. Outsiders zijn KOAG en Antilopen. Ik sluit ook niet uit dan we een zelfde scenario krijgen als op het veld. Winnen we zaterdag dan is het competitieschema weer in ons voordeel.”

Ten opzichte van het veld is er een (aanvullende) mutatie. “Ellen (Matze) is er bij gekomen. Een welkome versterking en die hadden we binnen de damesselectie echt nodig. Dit houdt in dat ik in het eerste in principe met 5 dames ga spelen. Verder geen wijzigingen”, besluit Van Duuren.

Het sterk verjongde tweede team staat voor een zware maar interessante uitdaging, want het speelt een klas hoger dan op het veld. Zonder schotklok, dat wel.

Purmerend heeft de aloude sporthal Beukenkamp inmiddels gesloopt en op dezelfde plek vervangen door MFSA De Beuk (Van IJssendijkstraat 365 in Purmerend).  Zaterdag het strijdtoneel waar de zaalcompetitie voor Trigon 1 en 2 tegen BEP van start gaat. Het tweede start om 18.05 uur (scheidsrechter Van Urk) en het eerste om 19.25 uur (Scheidsrechter Joke ter Veer – de Kok.

Wim van Vliet