De kop is er af voor het elftal van trainer/coach Sander de Haas met betrekking tot het zaalseizoen 2018/2019. Met een kampioenschap op het veld “in the pocket” zijn de verwachtingen wederom hoog mede gezien de poule-indeling waarin Trigon C1 oude bekenden tegen zal komen die reeds één of meerdere keren een (flink) pak op de billen heeft gekregen van de Leidenaren. Een oefenwedstrijdje ter voorbereiding op het zaalseizoen zat er dit keer niet in, maar wel werd er prima getraind en ook veel gelachen c.q. gegiecheld (met name de laatste vrijdagavondtraining J). De ouverture vond zaterdagmiddag laat plaats in Rijnsburg alwaar Madjoe C2 de tegenstander was. Nadat de dit keer opvallend veel aanwezige supporters een legaal of illegaal parkeerplekje had gevonden om en rond het veld van Rijnsburgse Boys, startte Trigon onwennig en was zoekende naar vaste patronen en zeker naar een goed schot. Al snel werd wel duidelijk dat de “uien” van Madjoe een maatje te klein waren, maar Trigon kwam moeilijk tot scoren. Met name Fenna (twee gemiste strafworpen) en Bo (0 doelpunten uit heel veel pogingen) verzuimden om al vroeg in de wedstrijd het verschil te maken. Gelukkig is er dan altijd nog Tim die in de eerste helft weinig moeite had met scoren (3 keer) en herstelde Fenna zich keurig netjes en maakte er eveneens drie. Fleur en Huub scoorden beide 1 keer waardoor het bij rust al 0-8 was. In de tweede helft, met een op “revanche” uit zijnde Bo, zakte Trigon langzamerhand steeds verder weg, maar was Madjoe verre van machtig om ook maar één seconde te denken dat er nog wat te halen viel. Tim maakte zijn vierde van  vandaag en Bo liep zijn longen uit zijn lijf en beloonde zichzelf met alsnog 4 doelpunten. Met een zeer terechte 3-13 overwinning is de eerste stap gezet op weg naar wie weet wederom een titel. Doelpunten Tim (4), Bo (4), Fenna (3), Fleur (1) en Huub (1). Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen het altijd gezellige Fluks C1 in de 5-meihal.