Welkom in de eerste klasse Sporting Trigon. Na een decennium onafgebroken overgangsklasse was het vooral in de laatste wedstrijd tegen DES wel even wennen aan het fysieke korfbal een niveautje lager. In het zaalkorfbal komen de technische vaardigheden toch meer tot zijn recht dan in de openlucht variant (groter speelveld, weersinvloeden) en ploegen die die “skills” tekortkomen, compenseren dat logischerwijs met inzet.

Maar inzet kan je op bepaalde manieren invullen, maar niet op de manier waaraan Trigon-coach John van Duuren zich afgelopen zaterdag flink ergerde. “Het is toch geen rugby” fluisterde hij op duidelijk hoorbaar geluidsniveau richting de leidsman, die de harde lijngrens toch moet bewaken. De referee had wel de (gele)kaarten meegenomen, helaas voor John.

Trigon bleef niettemin prima overeind in de tumultueuze pot (25-20) tegen de ploeg uit Delft, die na het laatste fluitsignaal meteen vertrok en toch misschien op iets meer had gerekend na de net aan (18-17) verloren finale tijdens de Haagse Korfbaldagen.

De halve finale van dat evenement krijgt zaterdag a.s. eveneens een echte herhaling met de derby tegen Velocitas in Leiderdorp.  Een paar weken terug won de ploeg van captain Janwillem vd Gugten in Leiderdorp met 24-22 en kende in die wedstrijd een bliksemstart met een 10-2 voorsprong! Velocitas coach Leo vd Bos (met een kort Trigon verleden) zal het treffen op die doordeweekse avond ongetwijfeld gebruiken om zijn goed gestarte ploeg te instrueren wat de beste strijdwijze zal zijn tegen de concurrent uit Leiden. Want concurrenten zijn het. Beide teams hebben 3 uit 2 en delen met BEP de plekken achter KOAG, dat nog geen punten morste.

In het laatste veldseizoen ruilden de clubs van plek (eerste-/overgangsklasse) en kwamen zij elkaar nog nooit eerder in competitieverband tegen voor zover wij kunnen nagaan.

De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Does, Amaliaplein 40 in Leiderdorp, staat onder leiding van Chris Mulder en begint om 19.30 uur.

Dit duel wordt vooraf gegaan door het treffen tussen de tweede teams. Velocitas 2 verspeelde nog geen punt en Trigon wacht nog op het eerste positieve resultaat. De jonge Trigonploeg verzuimde dat nadrukkelijk afgelopen zaterdag door hopeloos te falen in de afwerking. Een voorsprong van 4 punten halverwege de tweede helft was niet genoeg. DES kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte en pakte in de slotseconde zelfs nog de volle buit. Het was de eerste keer dat DES aan de leiding kwam….. Een harde les voor de jonkies, die nu dus voor een nieuwe krachtproef staan.

Die wedstrijd begint om 18.10 uur en wordt geleid door arbiter W. Dirks.

Onze teams rekenen op een flinke publieke steun.

Wim van Vliet