Zaterdag 15 december begon dan ook de zaalcompetitie voor het G team. Dijkvogels Maasdijk was gastvereniging deze middag. De 1e wedstrijd was tegen Merwede, dat is altijd een pittige tegenstander, die het fysieke niet schuwt,  dus wisten we dit en werden hier nogmaals op gewezen door de coach en om vooral ons hierdoor niet uit het spel te laten halen.

Het werd een harde wedstrijd waarin de 1e aanval moeite had om de ruimte goed te benutten er was veelvuldig fysiek contact bij diverse aanvallende actie’s. De verdediging moest alle zeilen bijzetten maar hield goed stand. De aanval ging wat meer voor de doorloop en kreeg zodoende in de 1e helft 2 stippen mee. Laureen (normaal gesproken een zekerheidje) wist de 1e stip niet te verzilveren. Even later mocht Ton aanleggen nadat hij al meerdere keren in de rug was gelopen bij een doelpoging. Ton wist wel raad met deze stip en scoorde de 1-0.

Na de wissel moest de verdediging in de 2e helft weer alle zeilen bijzetten maar ook zij hielden goed stand. De aanval onder leiding van Tim-Henk-Bianca en Yvonne  kregen nog enkele mogelijkheden maar wisten niet meer tot scoren te komen en zodoende was de score van Ton goed voor de overwinning.

Na een uurtje rust (stoom afblazen)waarin we de mandarijntjes van de Fa Olijerhoek hard nodig hadden om ons te herstellen voor de 2e wedstrijd.

Deze wedstrijd moesten we tegen de Dijkvogels G2 (Dijkvogels met de grootste en sterkste G afdeling) Een wedstrijd waarin de tegenstander ons meer ligt was er een waarvoor je naar de zaal gaat. De score werd geopend door Ton na een mooie aangeef van Laureen. Dijkvogels maakte al snel de 1-1. Hierna mocht Trigon 2 maal naar de stip voor een strafworp maar jammer genoeg wisten we niet te scoren. Dijkvogels kwam op 2-1 en al snel was het weer 2-2 na een score van Ton.

Dijkvogels met de altijd sterk spelende Philip had hierna twee maal succes met een doorloop en stip waardoor de stand bij het wisselen 4-2 voor de Dijkvogels.

De 2e aanval moest het dan goed gaan maken, Henk wist al snel de 4-3 te scoren en vanaf de kant werd er geroepen naar de aanval nog 2 Henk voor de winst. De wedstrijd ging op en neer. Maar de Verdediging met Bas Bonnet , Ton , Wanda en gastspeelster Renate (ingevallen voor Laureen)  gaven weinig weg en veroverden al snel de bal zodat de aanval aan het werk kon worden gezet.

Tim de altijd de bepalende speler in het vak wist Bianca aan te spelen die de 4-4 scoorde. De spanning steeg, Trigon eerder verliezend finalist van Dijkvolgels in de finale van de Haagse korfbaldagen zocht naar de revanche. Wederom was het Tim die Inge vrij speelde onder de korf en  en deze mogelijkheid is aan Inge wel besteed 5-4. Met nog 1 minuut te gaan wisten we de overwinning zeker te stellen. Door het resultaat en de andere uitslagen staan we  op de 1e plaats(zie http://www.sportingtrigon.nl/?page_id=2680 , op 12 januari is de volgende wedstrijd in Sliedrecht reeks tegen Vitesse en Albatros.

Het Team en de begeleiding wensen u allen fijne Feestdagen en een gezond en Sportief Nieuwjaar.