De eerste kennismaking met ons eerste en tweede in het verse jaar was er een met gemengde gevoelens. Het tweede verzuimde opnieuw een wedstrijd naar de hand te zetten, waarin het kansrijk was en aansluiting had kunnen en moeten(?) vinden met de middenmoot. Misschien in dit duel te laat de nodige ervaring (Smeele, vd Gugten, Groen) ingebracht.

Zaterdag wacht een lastige pot in Krimpen aan den IJssel tegen KOAG 2. En dat geldt zeker ook voor het keurkorps, dat de partij tegen MIA nog wel in een betere tweede helft tot een goed einde bracht. In de eerste 25 minuten zuivere speeltijd bleven de verrichtingen van de onzen flink onder de maat en namen de op de voorlaatste plaats bivakkerende gasten uit Amersfoort zelfs een voorsprong van 4 punten. Halverwege was die marge weliswaar teruggebracht tot 3 goals, maar nog steeds overheerste het gevoel dat er een mogelijke verrassing in de frisse Vijf Mei-hal lucht hing.

De inhoud van de halverwege monoloog van trainer/coach John in de kleedkamer had geen hoog conference gehalte nemen we maar aan. Feit was wel dat zijn mensen zonder groots te spelen de zaken en de tegenstander energieker aanpakten resulterend in een kleine voorsprong (12-11) binnen 10 minuten. MIA maakte nog wel gelijk maar Trigon stelde met een 5-0 run, zoals de basketballers het noemen, in de volgende 10 minuten orde op zaken. Het werd uiteindelijk 22-16 en behield onze ploeg de ongeslagen status en is nu samen met BEP gedeeld koploper.

De ploeg uit Purmerend overkwam hetzelfde als Trigon, kwam in het thuisduel met KOAG met 3-7 achter, maar had in de rust al de voorsprong in bezit (14-12) die zou leiden tot de 20-17 winst. Daarmee liep de ploeg uit Krimpen aan tegen de eerste nederlaag en dat zal men zaterdag a.s. ongetwijfeld willen rechtzetten.

Ons eerste zal dan wel vanaf het begin de scherpte moeten hebben, die het in de 4 eerste duels van de huidige competitie aan de dag legde.

KOAG – Sporting Trigon begint zaterdag om 19.30 uur, wordt geleid door Leon Stolk en wordt gespeeld in de sporthal van het Krimpenerwaard College, Groene Wetering 1 in Krimpen aan den IJssel, waar ook het terrein van K(orfballen)O(ns)A(ller)G(enoegen) is gehuisvest.

De wedstrijd van de reserveteams begint om 18.05 uur en staat onder leiding van Jelmer Baljeu.