“We zitten weer in de competitie”

Sprak de opgeluchte John van Duuren in de kantine (meer is het echt niet) van de Vijf Mei-hal een uurtje na de ontknoping van het turbulente partijtje korfbal tegen BEP. Het topduel in de eerste klasse C eindigde in een onverwacht royale zege voor Trigon, dat met 24-16 ook nog eens de ploeg uit Purmerend de eerste nederlaag bezorgde. En wat voor één want halverwege de eerste helft leek de bezoekende club over Trigon heen te denderen.

Voor het keerpunt – daar was iedereen het wel over eens –  in de wedstrijd zorgde BEP zelf, want na het even kolderieke als ontoelaatbare wegwerpgebaar van de assistent-coach van de Noord-Hollandse club kreeg het duel een complete wending. Op het moment dat BEP in een zetel zat, gooide men (de assistent-coach) die zelf letterlijk weg. De 4-10 voorsprong was halverwege volledig tenietgedaan door een ineens daadkrachtig Trigon: 12-12.

Hopelijk heeft BEP een (dure) les geleerd hoe het moet omgaan met onvrede over jurytafel en scheidsrechterlijke beslissingen, want in de tweede helft lukte niks meer bij de ploeg van coach Wim Schaap. Zelfs 6 strafworpen waren niet besteed aan zijn ploeg, dat met 4 goals in de tweede helft ver onder de scorende maat bleef.

“We zitten weer in de competitie”, zei dus de coach van Trigon, die zich in de eerste helft van het duel overigens ook opwond over diverse arbitrale beslissingen, maar op tijd in zag dat die opwinding tot niets leidde. Door het onverwachte thuisverlies van KOAG tegen MIA is Trigon nu alleen koploper.

En van de koploper wil iedereen wel winnen. Te beginnen zaterdag met DES, dat met MIA de voorlaatste plaats deelt met 5 punten. Het eerste duel in Leiden eindigde in een overwinning voor Trigon, maar DES gaf toen veel weerwerk en zal dat ongetwijfeld in eigen huis (niet in Delft, maar in Den Hoorn) weer doen.

Dat geldt zeker ook voor het tweede dat in het eerste duel vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding ging (met 8-4), maar in de slotseconden alsnog verloor met 8-9. Afgezien van BEP 2 dat met 16 uit 8 onaantastbaar aan de leiding gaat, ontlopen de teams in de reserve 1e klasse Gelkaar niet veel. Trigon moet winnen om de aansluiting met de andere ploegen niet te verliezen.

DES – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal De Hoornbloem in Den Hoorn, begint om 17.50 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Kuif.

DES 2 – Sporting Trigon 2 begint om 19.20 uur. Die wedstrijd wordt geleid door arbiter van Putten.

Wim van Vliet