Het G team  had afgelopen zaterdag in Barendrecht 2 zware wedstrijden op het programma staan.

De nr 2 Merwede 2 punten achter op de ranglijst en nr 3 Dijkvogels is altijd lastig.

Door afwezigheid van Tim(Wintersport vakantie) en Bianca(blessure na Wintersportvakantie) moest de opstelling enigszins wat worden aangepast.

De 1e aanval had moeite met het fanatieke verdedigen van Merwede waardoor zij veelvuldig bal verlies leden bij het plaatsen.. De verdediging stond als een huis en gaven weinig kansen weg. Merwede werd nog fysieker maar gelukkig wist de scheidsrechter dit op waarde te schatten, nadeel  hiervan was dat er veelvuldig werd onderbroken en wij dan werden vast gezet. Wij moeten het niet altijd van ons bewegen hebben. Het zijn dan de slimme acties die het verschil kunnen maken dit resulteerde dan ook in de 1-0 door Laureen. Na de wissel van functie had ook de andere aanval het lastig, Wanda gaf aan dat ze wilde wisselen na herhaaldelijk veel lichamelijk spel van haar tegenstander. Ook nu moest de verdediging alle zeilen bijzetten maar Bas en Sebas, Annemiek en Laureen stonden weinig toe. In de aanval wist Henk uit het niets te score, 2 -0 zouden we denken en wij vierde het al maar, de scheidsrechter draaide het om welke reden(verdedigend?) dan ook terug. Het bleef daardoor spannend en wist Merwede toch de gelijkmaker te maken.

Eindresultaat 1-1 en een aanval op de koppositie afgeslagen. We bleven daardoor  2 punten voor op Merwede, daardoor was de 2e wedstrijd ook belangrijk.

Tegen het jongere en goed (en ook fanatiek) spelend Dijkvogels is het altijd lastig , maar op een of andere wijze gaat het dan gemoedelijker en verdraagzamer. En zoals eerder gezegd als wij dan een beweeglijke team tegenover ons vinden met een goede schutter in de ploeg kan het snel lastig worden.

We kwamen dan ook na 2 afstandsschoten op een 2 -0 achterstand, nog voor het wisselen van functie wist Annemiek met een raak schot 2-1 te scoren. De 2e aanval met Ton-Henk-Inge-Wanda en Yvonne, speelde goed samen en kwamen tot enkele kansen. Ton kreeg bij een doorloop actie een stip mee, de bal bleef op de rand van de korf balanceren en viel helaas naar de buitenkant. Ton onder schepte wel de bal en uit de daaropvolgende aanval wist hij uit een een korte kans alsnog te score 2-2. Het was weer een wedstrijd en het ging over en weer het was Inge die de 3-2 scoorde. We dachten de winst over de streep te kunnen trekken maar Dijkvogels gaf zich niet zo gauw gewonnen en wist dan ook nog 3-3 te scoren.

Door al het fysieke geweld waren het geen wedstrijden voor Bas van Duin die zich dan ook schikte in zijn reserve functie, hij deed dit foutloos, Klasse Bas!

Met 2 thuiswedstrijden op 9 maart in de Vijf Meihal moeten we het afmaken we reken op de steun van veel supporters !