TOP C3 – Trigon C1

Op zo’n overheerlijke februaridag met een lekker zonnetje en prima temperatuur is het toch jammer dat de gehele korbalscene in de winterperiode de zaal in “vlucht”. Trigon C1 ging richting De Wasbeek in Sassenheim op zoek naar wederom twee punten. “The unbeatables” uit Leiden zijn op jacht naar de titel en onderweg wordt de ene na de andere tegenstander het zwijgen opgelegd. Het obstakel op de weg was vandaag TOP C3. Een lastig ploegje dat vooral tegen de wat hoger geplaatste tegenstanders nog wel eens verrassend uit de hoek kan komen. Onderschatting is dan uit den boze. Gelukkig had trainer/coach Sander de Haas dit vantevoren goed bij zijn pupillen in de oren geknoopt. Desondanks moest Trigon flink aan de bak want TOP gaf vanaf het begin  prima en fel tegenstand. Trigon had duidelijk meer kwaliteit in huis alhoewel het leek alsof er slechts 7 spelers waren opgesteld want Bradney speelde min of meer voor “spek en bonen” mee J. Saskia liet weer eens haar kwaliteiten zien en opende, op de voor haar gebruikelijke wijze, de score. Bo verdubbelde de voorsprong vanaf de stip en Fenna deed dit zelfs twee keer vanaf diezelfde stip waaruit onomstreden het belang evenals de kwaliteit van de vrijdagavondtraining, inclusief de aanwezigheid van het “strafbankje”, werd vastgesteld. Trigon ging de rust in met een voorsprong van drie punten (3-6). De tweede helft kwamen de Sassenheimers er nauwelijks meer aan te pas. Bo, inmiddels verlost van zijn nogal fysiek spelende vrouwelijke tegenstander, speelde een keurige tweede helft waarin hij vier doelpunten voor zijn rekening nam. Julia, die meer en meer haar draai weet te vinden in het team, liep haar longen uit haar lijf en leverde een prima, bijna hele, wedstrijd af. En ja hoor, ze bestaan nog, uitstekende clubscheidsrechters en vandaag was dit er één van TOP, wat een verademing. Met een 4-13 overwinning komt het totaal op 20 punten uit tien wedstrijden en vervolgt Trigon haar weg naar de “beker met de grote oren” over drie weken in de 5-Meihal tegen het onderaan staande Die Haghe C3. Doelpunten vandaag van Bo (5), Fenna (4), Tim (2), Saskia (1) en Ilse (1).