In de natuur op dit moment wel. Trigon “loopt” ook wel uit, maar in eerste instantie naar Hoevelaken om het plaatselijke Telstar te bestrijden. Of onze club ook op de concurrentie gaat uitlopen is een vraag die pas op de late zaterdagavond beantwoord kan worden. Feit is wel dat nummer 1 op de lijst (Trigon) na 10 van de 14 wedstrijden 1 punt meer heeft dan naaste belager BEP (thuis tegen Antilopen) en het zaterdag in de provincie Utrecht opneemt tegen de ploeg die nog geen enkel winstpunt heeft behaald.

Telstar dus, dat in Leiden in de eerste confrontatie nog brutaal een 2-0 voorsprong nam om vervolgens naar een 34-17 nederlaag geschoten te worden. Telstar staat stijf onderaan en vecht voor zijn laatste theoretische kans om de dichtstbijzijnde clubs Mia en DES (beide 5 punten) nog te kunnen achterhalen.

17 Punten scheidden de clubs van elkaar, maar of het een “makkie” voor de ploeg van trainer/coach John van Duuren wordt, ligt vooral aan de ploeg zelf. Want hoe heeft het team de periode van twee competitievrije zaterdagen overleefd? Het wedstrijdritme na de mooie reeks (BEP 24-16), DES (35-26) en Velocitas (27-14) kan aangetast zijn, maar dan is de draad weer oppakken tegen een van de mindere teams uit de poule wel weer gunstig in dat opzicht. Echter geen reden voor verslapping, maar daar zal Van Duuren ongetwijfeld op gewezen hebben mede gelet op de start van de beslissende fase in de competitie. Van de laatste 4 wedstrijden speelt Trigon er overigens maar liefst 3 “buiten de deur”.

Maar verrassingen in de sport zijn altijd mogelijk. Dat bleek afgelopen week wel met de sensationele thuisnederlagen en dito uitschakelingen van Real Madrid en Paris St Germain, clubs waarbij het geld er doorgaans ook makkelijk “uitloopt”. Op het veld moet het toch gebeuren.

Dus Trigon let op je tellen en laat je niet verrassen en ga bij Hoevelaken recht vooruit. Dat geldt zeker voor het tweede team van Trigon, dat op dit moment met nog 4 wedstrijden te gaan de laatste plaats in de reserve 1e klasse G deelt met…..Telstar 2. Beide hebben 6 punten en het verschil met nummer 3 op de ranglijst is 4 punten.

Om van de twee degradatieplekken af te komen en zicht te houden op de eerstvolgende teams DES 2 en Antilopen 2 (beide 8 punten) moet de jeugdige formatie van aanvoerder Robin van Eijk dus winnen. In Leiden werd het 23-16 voor Trigon.

De wedstrijden worden zaterdag gespeeld in sporthal “De Slag”, Zuiderinslag 2 in Hoevelaken. Het eerste begint om 19.40 uur aan de klus met Lammert Steendam als arbiter. Het duel van het tweede vangt aan om 21.15 uur met scheidsrechter Versloot.

Wim van Vliet