G team Kampioen!

Het G team van Sporting Trigon heeft het zaal Kampioenschap behaald in de G2 poule.

De wedstrijdreeks spelen zich meest af in de regio Rijnmond maar nu mochten wij als gastvereniging 2  thuiswedstrijden spelen in de 5 Meihal .

Onder veel belangstelling van familie, begeleiding en overige belangstellenden die ons nu ook eens konden aanmoedigen werden er leuke wedstrijden gespeeld en was er veel waardering voor het niveau van de aanwezige teams.

Sporting Trigon speelde de 1e wedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht, het duurde even voordat de aanval de korf wist te vinden. De heren  Bas en Sebastiaan wisten veelvuldig voor hun tegenstander te komen en zo de dames Laureen en Annemieke in stelling te brengen, zij wisten beide voor de functie wisseling 2x te scoren.  De verdediging met Yvonne, Inge, Henk en Tim moest 1 tegen doelpunt toestaan zodat na de 1e helft een 4-1 op het scorebord stond. De 2e helft met Ton voor Sebastiaan, kende toch een spannend verloop Vitesse had veelvuldig balbezit,  de verdediging onder aanvoering van Ton hield stand. De aanval kreeg de opdracht niet te gehaast te spelen  dus moesten zij wat langer aanvallen om de verdediging wat rust te gunnen. Dit gaf de aanval ook meer mogelijkheden, uiteindelijk wist Inge 5-1 te scoren. En zo was de 1e winst binnen en konden we even tot rust komen tot de volgende wedstrijd, en dan is het altijd weer tijd voor de overheerlijke mandarijntjes geschonken door de Fa Olyerhoek Groente & Fruit.

De 2e wedstrijd tegen Albatros uit Zwijndrecht,  is voor ons niet altijd eenvoudig  en al snel werd duidelijk dat we hard moesten werken voor de punten. In de aanval waren de rollen nu omgedraaid en waren het de dames die de heren nu steunde in het aanvallen Bas Bonnet was dan ook 2x tref zeker in de eerste helft 2-0. De 2e helft kwamen Wanda  en Ton voor Laureen en Sebastiaan in de verdediging te spelen en in de aanval werd Tim ingewisseld voor Bas van Duin.  Het spel ging over en weer en waren wij soms te gehaast. Beide teams kregen genoeg kansen maar zij konden dit niet in scores uitdrukken. Henk was nog een aantal keren dicht bij een treffer maar had geen geluk.

En zo bleef het 2-0, met deze twee overwinningen waren wij niet meer in te halen voor de concurrent Merwede uit Sliedrecht en was het kampioenschap binnengehaald.

Na afloop van de wedstrijden was er onder genot van een drankje de huldiging, Voorzitter Peter de Graaf sprak het team en begeleiding toe. Tevens werden de Wim en Ruud van Vliet bedankt voor hun inzet als Scheidsrechter en het feit dat alle deelnemende teams hierdoor een fijne sportmiddag hadden beleefd. Er waren deelnemers die dachten dat 1 persoon alle wedstrijden floot.(jij hebt net toch al gefloten!) Hierna was het tijd om de medailles uit te reiken, enkele  aanwezige Selectiespelers  wilde dit graag doen.  Kortom een fantastische sportmiddag voor het G korfbal.