Tekst van John van Duuren halverwege deze week aan de vooravond van misschien wel een beslissende fase in de eerste klasse C waar het gaat om de eerste plaats. Want de nummers 2 (BEP) en 3 (KOAG) op respectievelijk 1 en 3 punten achter ons aller Trigon ontmoeten elkaar in Krimpen aan den IJssel. En Trigon speelt op dezelfde aanvangstijd (19.30 uur) in Amersfoort tegen MIA, de nummer voorlaatst. Een degradatieplaats na de thuisnederlaag tegen directe concurrent DES. Met nog 3 duels ook daar dus spanning.

Na de verplichte competitierust van 2 zaterdagen pakte Trigon vorige week de figuurlijke draad weer op in Hoevelaken, waar thuisclub Telstar een helft redelijk partij kon bieden, maar na rust met maar 1 goal aantoonde waarom het met 0 punten reeds gedegradeerd is.

Geen al te beste pot, maar niettemin was Van Duuren tevreden met de herstart. “We pakken 4 punten met de selectie en daar gaat het nu om.” En over die onderbreking van de competitie: “We hebben dit als hinderlijk ondervonden. Ik vond dat we met 1 weer goed korfbal lieten zien, wat absoluut niet zo was na de eerste onderbreking en je gaat toch weer uit een bepaalt ritme. Voordeel was dat we een paar pijntjes hadden en deze konden nu herstellen.”

Die periode is er gewoon doorgetraind. Geen afwijkende teamactiviteiten omdat de selectie door andere persoonlijke bezigheden (die al gepland waren) niet altijd compleet was. Er stond een oefenwedstrijd tegen Pernix gepland maar deze is niet door gegaan.

Het wedstrijdritme heeft er onder geleden. “Ja dat heeft het zeker. We zaten in een bepaalde flow en daar ga je gedwongen uit. Ik was er ook niet blij mee. Ik heb dan ook naar de eerdere ervaring besloten om bij elkaar te blijven en door te trainen.” Dat er de laatste 9 minuten in Hoevelaken niet meer werd gescoord, kan de Amsterdammer wel uitleggen: “Focus, wedstrijdritme en het belang van de wedstrijden die er nu aankomen, daar ligt het aan. Tevens hadden we ervoor gekozen om het tweede te versterken. Dat heeft de punten nodig en dus erg belangrijk. Als je dan ver voorstaat tegen een tegenstander welke niet uitnodigt om voluit te gaan dan gebeurt dit, er komen irritaties en de wedstrijd gaat als een nachtkaars uit.”
Het zal tegen MIA, dat vecht tegen degradatie, dus beter moeten en daar heeft Van Duuren alle vertrouwen in. “De ploeg is uiterst gemotiveerd. We hebben dinsdag nog bij elkaar gezeten om de laatste fase van de competitie te bespreken. Ik verwacht geen makkelijke wedstrijd maar de focus is er”, zegt hij en roemt ook meteen de prestatie van het tweede dat de directe concurrent in eigen huis maar even met 28-18 opzijzette.

“Het tweede deed het gewoon goed. Veel wedstrijdbeleving en plezier. DE beslissing welke er genomen was, Ellen in 2 te laten spelen, pakte heel goed uit. Dat dit ten koste gaat van andere spelers is natuurlijk erg vervelend maar zo’n overwinning maakt dan veel goed.

Zaterdag kan een beslissende slag geslagen worden met KOAG-BEP op de agenda. Beide teams moeten winnen om in de race te blijven.

“Nee, dit geeft niet meer druk dan anders. We weten dat we in principe alle wedstrijden moeten winnen om eerste te worden en te promoveren. Dat is overigens niet helemaal waar. We mogen er 1 gelijk spelen want het onderling resultaat (met BEP) is in ons voordeel. Het zou heel mooi zijn als KOAG van Bep wint zaterdag. Dat maakt het allemaal wel wat makelijker. Wat wij moeten doen is winnen van MIA en dan zien we de andere uitslagen wel. Natuurlijk leeft het wel in de ploeg, maar zorgt het niet voor extra spanning. Het zou natuurlijk mooi zijn als je volgende week in eigen hal over de eindstreep bent.“

“Zo niet dan maar met een paar bussen naar Antilopen. We gaan het zien”, blikt de gedreven trainer/coach vooruit.

MIA – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal “De Bokkeduinen”, Bokkeduinen 11 in Amersfoort, begint om 19.30 uur en wordt geleid door arbiter P. Hu.

Het duel tussen de tweede teams vangt aan om 18.00 uur en de leiding is in handen van scheidsrechter Limburg.

Wim van Vliet