Trigon C1 KAMPIOEN

Na een reeks van 11 gewonnen wedstrijden op rij was het vandaag dan eindelijk zo ver. Bij winst zou Trigon C1 het kampioenschap binnen kunnen halen. Hoe mooi zou dat zijn zeker wanneer naaste concurrent Dubbel Zes C1 de tegenstander is. De uitwedstrijd werd in de laatste minuten in het voordeel van de Leidenaren beslist dus van onderschatting mag en zal geen sprake zijn. Eventueel zou de spanning van een kampioenschap alsmede de in grote getale aanwezige toeschouwers alsnog roet in het eten kunnen gooien. Diezelfde toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en werden op een lekker potje korfbal getrakteerd. Het eerste aanvalsvak begon goed aan de wedstrijd en Bo schoot al snel de 1-0 binnen. Fenna, vandaag ijzersterk onder de paal, verdubbelde snel hierna de voorsprong. De tegenstander uit Den Haag gaf goed partij maar was zeker niet gelukkig in de afronding. Na de 3-0 van Fleur kwam Dubbel Zes pas tot scoren. Trigon leek wat te verslappen en miste te veel kansen. Dubbel Zes wist echter niet aan te haken en zag dat de achterstand bij rust al 4 punten bedroeg (6-2). De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Trigon wilde wel, maar het geluk ontbrak en bij Dubbel Zes ontbrak het eigenlijk de hele wedstrijd aan een beetje geluk. Desalniettemin waren de Leidenaren zeker wel de betere ploeg. De Hagenezen verloren, naar mate de tweede helft vorderde, de hoop op een goede afloop en dat werd dan ook meteen duidelijk in het scoreverloop. Het duel eindigde in een welverdiende 12-4 overwinning waarmee de titel werd veilig gesteld. Felicitaties voor de ploeg inclusief trainer/coach Sander de Haas met voor een ieder een medaille en taart. Resteren er nog twee wedstrijden tegen de twee onderste ploegen waarin nog even lekker aan het “korf”saldo gewerkt kan worden. Doelpunten vandaag van Bo (3), Tim (3), Fenna (2), Ilse (2), Bradney (1) en Fleur (1).