En dat bevestigde de beste van de Klasse 1C met de 23-16 winst op concurrent KOAG, daarmee ook een wens van de coach vervullend. De deze keer opvallend rustige John van Duuren (hij had alle vertrouwen in) voorspelde deze gang van zaken al enige weken terug, daarbij geholpen door de tegenstander van zaterdag, die de andere belager BEP vorige week nagenoeg kansloos maakte. Ogenschijnlijk leek de ploeg uit Krimpen niet meer te geloven in de kleine kans want het kwam zonder aanhang naar de Vijf Meihal, die wel voor tweederde goed gevuld was met Trigon sympathisanten. Maar toen de wedstrijd een maal gestart was bleek KOAG er toch nog wel voor te willen gaan. Dat deed het met opportunistisch spel, gepaard gaande met talrijke botsingen waarvoor arbiter Huisman veel moest fluiten. Teveel om er een mooie pot van te maken. De thuisclub had moeite om in deze wedstrijd te komen en had daarvoor een klein kwartiertje nodig. Toen was de 3-4 achterstand ongedaan gemaakt en kon aan het afstand nemen gewerkt gaan worden. Via 6-4, met de eerste goal van de door zijn directe tegenspeler veel “gezochte” Gerald van Dijk, liep het op toeren komende Trigon naar de 10-7 ruststand. De “maar” bestond uit een korte opleving van KOAG dat van 11-7 op een punt bleef steken. Trigon was snel ter plekke om het gevaar te neutraliseren (13-10) om vanaf 14-12 de gewonnen wedstrijd te gaan spelen. De sterk spelende mannen lieten hun ploeg demarreren naar 18-12 en daarmee was KOAG verslagen. De Krimpense wissels leverden namelijk niet het gewenste resultaat op en de onrustige aanvallen strandden in matige afwerking. Het gaf Sporting de gelegenheid er in de laatste 10 minuten nog wat leuks van te maken met als hoogtepunt het zgn. “buzzershot” uit onmogelijke positie vlak voor de eigen aanhang van Van Dijk. Met 5 minuten te gaan en 21-14 kon de champagne uit de koeler gehaald worden. Dat verschil bleef tot het laatst (23-16) en daarmee was de titel binnen. Sporting Trigon is binnen het jaar weer terug in de Overgangsklasse, een knappe prestatie van team en technische leiding.

Doelpunten: Gerald van Dijk (7x), Marc Meulenbeld (6x), Danya Kling en Jan Willem van der Gugten (elk 4x) en Ferry Janssen (2x).

Veel vrolijke gezichten en dat in de kantine van de Vijf Meihal! Feestje op kleine schaal, de grotere met heerlijke salades stonden al in onze eigen kantine. Op een heel goed initiatief van bestuurlijke en kantine betrokkenen had onze masterchef Ronald weer een buffet bereid met o.a. een gerecht van een “bekende”van de Vijf Meihal. Iedereen kon daarvan gebruik maken. De selectie deed dat met een gedekte tafel en verdiend hoor. Een seizoen met wat strubbelingen onderweg zo afsluiten is een prestatie van formaat. Nu 2 nog, dat dichtbij handhaving is (in eigen hand) door de prachtige zege op de reserves van Koag (20-18). Na het eten werd het in ons clubhuis “gewoon gezellig”, zeker toen een echte Amsterdamse volkszanger onze Jan Willem kwam aflossen. Als de lente komt was één van zijn nummers en dat was zeer toepasselijk. Zelfs John pakte weer even de microfoon, die hij met Han van der Doe eerder gebruikt had om de selectie en alle andere aanwezigen toe te spreken. De wat oudere schrijver dezes weet niet hoe laat het is geworden, maar het zal ongetwijfeld na mijn vertrek nog lang onrustig zijn geweest, zegt men dan cliché matig.