Het Leidsch Dagblad was het even ontgaan dat Sporting Trigon afgelopen weekend kampioen kon worden. Ja, dat krijg je als je als sportredactie alle niet-voetbaluitslagen, – standen en -sporten niet meer zo interessant vindt. Minachting van de lezer met een uitroepteken, zeg ik.

Hondstrouwe Michel was er wel maar zonder fotograaf dus. Dankzij de dochter van John toch nog een innig sfeerbeeld in de krant.

Dat ons tweede voorafgaand aan het kampioensduel van 1 ook een prima prestatie leverde is het LD vanzelfsprekend ook ontgaan maar ons echter. Spelend zoals in de partij tegen KOAG 2 had de ploeg van captain Robin van Eijk het niet op de laatste wedstrijd hoeven te laten aankomen.

En dat is dus zaterdag in Leusden. De aanvoerder daarover: “Aan het begin van het seizoen werd vrij snel duidelijk dat het een pittig seizoen zou worden voor 2. Ik had wel gedacht dat we ons zouden kunnen handhaven, maar ik had niet gedacht dat het op de allerlaatste wedstrijd zou aankomen. We hebben op dit moment 10 punten, normaal gesproken zou dit voldoende moeten zijn voor handhaving.”

Dat de wisselvalligheid in het spel groot was onderstreept de inwoner van Leiden. “We zijn een vrij jong en onervaren team. We vergeten nog wel eens de rust te bewaren en anticiperen niet altijd even goed op de tegenstander. Hierdoor kijken we regelmatig in een vrij korte tijd tegen een achterstand aan die moeilijk weg te werken is of geven we vrij simpel een voorsprong weg.”

Mede door voor zijn team gunstige resultaten bij andere duels heeft Trigon het lot nu zelfs geheel in eigen hand en dat geeft wel een impuls, beseft ook Van Eijk: “Natuurlijk leeft het in de groep dat wij het heft in eigen handen hebben. Afgelopen dinsdag is er goed getraind in dezelfde formatie als de thuiswedstrijd tegen Antilopen. We hebben toen een mooie overwinning behaald en hebben er vertrouwen in dat de komende wedstrijd weer te behalen.”

Omdat bij gelijk eindigen in de eindrangschikking het onderlinge resultaat bepalend is, is een gelijkspel voor Trigon voldoende voor handhaving. “Voor zowel Trigon als Antilopen is dit een spannende wedstrijd. Er hangt veel van af: het is nu of nooit. Beide teams zullen extreem gemotiveerd zijn om de wedstrijd te winnen”, verduidelijkt Van Eijk, werkzaam als netwerk- en IT specialist bij “Helden van NU” (provider voor het MKB).

Robin is blij met de inzet van ervaren spelers zoals Jordy, Henk, Niek, Aukje en Ellen. “Zij hebben ons zeker geholpen en hebben veel ervaring die wij in het 2e nog wel eens missen, maar deze inzet heeft ons niet geholpen de wisselvalligheid uit te bannen.”

Na de promotie van 1 naar de Overgangsklasse, is het behoud van het eerste klasseschap voor Trigon 2 van groot belang natuurlijk. Het verenigingsbelang is dus groter dan het teambelang. Dat de vereniging alle mogelijkheden zou moeten aanpakken om een sterk team in het veld te brengen is te billijken, maar “we hebben er vertrouwen dat wij ons als ploeg kunnen handhaven in de 1e klasse en beginnen daarom met ons eigen team. We gaan zien hoe het gaat, maar mocht het nodig zijn, dan ben ik van mening dat we zeker gebruik moeten maken van ervaring die de spelers uit andere teams ons kunnen bieden”, besluit de beheerder van de website van Trigon, die nu zo’n 5 jaar in de selectie van Trigon speelt.

Antilopen/Lancyr Deelen 2 – Sporting Trigon 2 wordt zaterdag gespeeld in sporthal Buiningpark, Bavoortseweg 27 a in Leusden, begint om 18.00 uur en Rutger Kuus is de leidsman.

Om 19.30 uur spelen de eerste teams tegen elkaar waarbij J.Oostveen de scheidsrechter is.

Eerder op de dag probeert de A1 het ontbrekende punt voor de titel binnen te halen tegen directe concurrent Tempo A4. Dat duel wordt gespeeld in Sporthal De Arena Diamantstraat 29 te Alphen aan den Rijn.

Een dag later kan ook het reeds gepromoveerde 5e team de titel binnenhalen. Dat gebeurt in De Marimbahal te Rijswijk tegen Refleks 5 en die wedstrijd begint om 14.20 uur.

Wim van Vliet