“Met een arrogante houding van de kampioen het veld ingaan en niet kunnen knokken om in de wedstrijd te komen” is de korte samenvatting van de afgang van Trigon bij Antilopen. Dat was de analyse van één van de betrokkenen na afloop van de verliespartij tegen Antilopen, dat vrij spel kreeg en 27-17 als zege mocht bijschrijven. Tuurlijk, er stond niets meer op het spel en mede daarom speelde Ellen Matze (Pam Straathof verving haar) gezien de belangen van het tweede in het reserveteam. Maar dan noch. Vooraf waren de bedoelingen goed om de competitie met een positief doelsaldo van 100 af te sluiten maar die plannen konden na een kwartier de afvalbak in. Antilopen logenstrafte haar eigen naam namelijk met de 8-0 voorsprong voordat Trigon zich meldde in de scorelijst (8-2) Op zich had dit een start kunnen zijn voor de inhaalrace, maar dat zat er totaal niet in. In de rust, die met 15-7 inging, verzuimde men blijkbaar elkaar eens goed aan te staren of het had geen effect. De thuisclub, bij wie overigens alles lukte, ging gemotiveerd verder (19-8) en Trigon stond er ongeïnspireerd bij en keek er naar. Halverwege het 2e gedeelte was het verschil zelfs 13 goals en dat is gewoon de kampioen onwaardig. Coach John van Duuren zat er gelaten bij en liet ploeg de gifbeker leeg drinken. De enige wissel was Finn Lambooy voor de licht geblesseerde Marc Meulenbeld. In de slotfase, waarin de scheidsrechter het nodig vond de confrontatie met Gerald van Dijk te zoeken, zorgde een serie van 4 Leidse goals op rij voor de toch beschamende nederlaag (27-17). Aanvoerder Jan Willem van der Gugten verontschuldigde zich na afloop met een oprecht “Sorry” tegen meegereisde supporters en Van Duuren beperkte zijn reactie met “Schandelijk”.

Op korte termijn begint de voorbereiding voor het vervolg van de veldcompetitie, waarin Sporting Trigon de koppositie gaat verdedigen.

Doelpunten: Ferry Janssen (5x), Danya Kling en Gerald van Dijk (elk 4x), Jan Willem van der Gugten (3x) en Marc Meulenbeld.