Trigon C1 – Pernix C2

Het slot van het buitengewoon succesvolle zaalseizoen 2018/2019 van Trigon C1 vond vanmorgen plaats in de eigen 5-meihal waar DE kampioen de derby speelde tegen Pernix C2.Trigon trad aan zonder de afwezige Saskia, maar pechvogel van het jaar Joelle, allereerst een enkelblessure gevolgd door een gebroken vingertopje, stond gelukkig wel weer fris en fruitig aan de “aftrap”. Na de opzienbarende, mysterieuze, verbazende, verwonderlijke en onverwachte verliespartij van vorige week was de taak van trainer/coach Sander de Haas om op een kampioenswaardige wijze het zaalseizoen af te sluiten. Het heerlijke lenteweer zorgde voor broeierige temperaturen in de hal wat het korfbalspelletje niet ten goede kwam. Pernix was, uiteraard, de mindere en had hier misschien wel het meeste last van.  Een lage balcirculatie van Trigon zorgde ervoor dat Pernix in de eerste helft nog redelijk partij kon geven, maar keek toch bij rust al tegen een 4-0 achterstand aan. De tweede helft  ging het tempo iets omhoog bij de thuisploeg en Pernix zakte dieper en dieper weg en wist de tweede helft evenmin tot scoren te komen.  Trigon walste er overheen en wist uiteindelijk met 11-0 te winnen. Doelpunten vandaag van Bo (2), Tim (2), Fenna (2), Ilse (2), Bradney (1), Julia (1) en Jaap (1). Een oppermachtig Trigon C1 in deze poule dat onder meer blijkt uit een “doelsaldo” van 107 (154 voor en 47 tegen). De top-3 van doelpuntenmakers bestaat uit  Bo (36), Tim (25) en Ilse (18). Maar, doelpunten maak je niet alleen, maar maak je met het hele elftal. Het verdedigende werk is evenzo belangrijk en zonder een goede aangeef kan er niet gescoord worden. Oftewel, een uitstekende teamprestatie dat een dikke pluim verdiend eveneens voor de (hulp)trainer(s)/coach. Daarnaast een eervolle vermelding voor het altijd in grote getale soms kritisch doch rechtvaardig en/of luidruchtig aanwezige publiek die hun kroost na afloop van iedere wedstrijd telkens op hun eigen wijze positief benaderde. Over drie weken de eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen waar Trigon C1 op één niveautje hoger zal acteren en Groen Geel C2, Fiks C1 en KZ Danaïden C2 zal moeten gaan bestrijden.