Het zaalkorfbalseizoen zit erop met een bijna 2 uur durende live-uitzending bij de NOS, die er een prachtige uitzending van maakte. Het gold niet voor het niveau van de finale dankzij Fortuna dat weliswaar won, maar met een speelwijze onze sport onwaardig. Het aanvalsspel van Fortuna was statisch en speelde zich voornamelijk af in een kwart van het vak (rechtsachter). Nee, geen attractieve en promotionele reclame. Daar zullen ze in Delft ongetwijfeld anders over denken. PKC bleek net als TOP niet bij machte die speelwijze af te straffen.

En dan gaan we weer naar buiten en moeten we dealen met soms grotere veldafmetingen. Trigon staat in de buitencompetitie ook op de eerste plaats en zal de draad in Westzaan moeten oppakken tegen Roda. “Ik denk niet dat de overstap naar het grote veld een probleem oplevert. We zijn het gehele seizoen al bezig met het spel klein te maken. Ik denk dat het ons zelfs in wedstrijden een voordeel op kan leveren. We kunnen er wel mee overweg”, zegt Trigon trainer/coach John van Duuren.

Na de feestvreugde tegen KOAG (zowel voor 1 en 2) was het slot in de zaal in Leusden een flinke kater. “Het slot van de competitie was inderdaad een deceptie. Los van de wanprestatie van 1 heeft de degradatie van het tweede er flink ingeslagen. Natuurlijk degradeer je niet in deze laatste wedstrijd en laat je het liggen in wedstrijden daarvoor maar het is een flinke tik geweest. Aansluiting tussen 1 en 2 is er nu niet. Het kost geen moeite om de selectie scherp te krijgen. Met twee willen we op het veld promoveren wat natuurlijk ook voor 1 geldt.”

Dat gaat gebeuren met ongewijzigde teams. “We hebben geen mutaties in het eerste, we gaan het seizoen met dezelfde mensen afmaken”, zegt de Amsterdammer, die de lastige uitwedstrijd zaterdag met vertrouwen tegemoetziet: “Ik denk dat we er zaterdag staan, daar hoef ik niet veel voor te doen.  Het speelschema is natuurlijk niet “je-van- het” maar dat heeft iedereen. We hebben wat pijntjes die kunnen zo genezen, dus ook hier geldt dat elk nadeel zijn voordeel heeft.”
Na deze wedstrijd volgen weer 2 competitieloze weekeinden. Vervelend voor het wedstrijdritme. Van Duuren daarover: “We geven iedereen in ieder geval weer een week rust en proberen een oefenwedstrijd in te plannen. De wedstrijden die na de rustperiode komen zijn thuis en daar zit de wedstrijd van KVS bij. Uitgaande dat we in beide geen misstap maken is dat dan de belangrijkste wedstrijd. Dus trainen en een wedstrijd is dan wel prettig.”

Als voorbereiding deed Trigon mee aan een vierkamp. “Voldoende is dat natuurlijk niet maar het was wel prettig om zonder enige druk met korfbal bezig te zijn. Was ook nog mooi weer dus het was een leuke zaterdag. Het tweede heeft 3 wedstrijden gespeeld en het eerste twee”, zegt van Duuren tenslotte,

Roda – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in Westzaan (sportcomplex  De Kemphaan, Torenstraat 6), begint om 15.30 uur met R. de Wit als scheidsrechter.

De wedstrijd tussen de tweede teams begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter Klompmaker.

 

Wim van Vliet