De hervatting van de veldcompetitie heeft de koploper in 1e Klasse C geen problemen opgeleverd. Voordat Roda door had dat er weer buiten gekorfbald werd had Sporting Trigon al een 6-0 voorsprong. En de thuisclub uit Westzaan is toch de nummer 3 in de poule, waarin Trigon in 9 wedstrijden pas één punt moest afstaan. Sporting begon zonder Danya Kling (vakantie), maar gelukkig wel met Mandy Bekooy, die zaterdagmiddag niet verteld hoefde te worden waar het gat van de korf was. Roda was gestart in de overtuiging dat het met een goede afvang in de defensie onder anderen Gerald van Dijk kon beteugelen. Mis, want de eerste twee waren voor de Surinaamse international. Met een kwartier spel was het al 0-6 en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld aldus Ellen Matze. Want het was warm en daaraan moest iedereen toch even wennen, en Roda’s fysieke spel zette weinig zoden aan de Zaanse dijk. Er werd gerust bij 4-9 en die marge bleef tot het slot overeind want het 2e gedeelte leverde een “gelijkspel” op. Het niveau van de partij was niet geweldig, maar dat kon Trigon niet boeien omdat het op die manier Roda eenvoudig op afstand kon houden. In de doelpuntarme tweede helft pareerde de formatie van John van Duuren simpel de korte opleving van de thuisclub, die van 5-11 naar 7-11 kwam. Dat gebeurde overigens (pas) in de laatste 5 minuten waarmee met 8-13 een einduitslag kon worden genoteerd die in de zaal een acceptabele halverwege stand zou zijn geweest. Met deze zege hield Sporting Trigon concurrent KVS op drie punten afstand en net als de eredivisie competitie heeft het KNKV alweer twee vrije weekenden ingeroosterd! Op 11 mei speelt Trigon dan thuis tegen Synergo
Doelpunten: Mandy Bekooy (5x), Gerald van Dijk (4x), Ferry Janssen (2x), Jan Willem van der Gugten en Marc Meulenbeld.