We pakken de symbolische draad weer op om maar eens een cliché uit de kast te trekken. Dit weekend gaat er dus gekorfbald worden in competitieverband en dat werd na de competitieloze weekenden (Koningsdag en 4 mei) wel tijd.

Trigon 1 en 2 hervatten ruim 3 weken geleden in Westzaan de tweede helft van de veldcompetitie met wisselend succes. Twee leed zijn tweede nederlaag van het veldseizoen en verloor met 2 punten verschil, maar is nog steeds niet kansloos om mee te strijden om de titel.

Het eerste startte overdonderend tegen de ploeg van Leidse trainer/coach René Arnoldus, stond binnen een kwartier met 6-0 voor en hield dat verschil met succes tot het einde van het niet hoogstaande duel vast. De 13-8 zege betekende de 8e zege van de ploeg van captain JW waarmee de koppositie werd gehandhaafd. Deze overwinning reduceerde meteen ook het aantal kanshebbers op de titel tot 2 (Trigon en KVS) want Roda staat al op 6 punten van de lijstaanvoerder, Trigon dus.

Trigon kijkt vermoedelijk al uit naar de confrontatie van volgende week, wanneer KVS op bezoek komt. De Scheveningers staan op 3 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Maar eerst zaterdag dus en dan is Synergo de tegenstander. In september 2018 bestempelde trainer/coach John van Duuren de Utrechtse formatie samen met NOVA nog als mogelijke titelkandidaat, maar de praktijk leert dat deze ploegen (beide 9 punten) echte middenmoters zijn.

Van Duuren zei dat als voormalig trainer/coach van de Utrechtse fusieclub (DVS en Samos in 1996) niet zonder kennis van zaken, want “Synergo is nu de grootste vereniging van Utrecht en omstreken en heeft dit bereikt met een zeer goed beleid. Elk jaar komen daar nieuwe spelers naar toe die het niveau omhoogtrekken. Ook dit jaar weer nieuwe spelers en dit maakt van de ploeg een zeer stabiele groep.”

KVS “struikelde” bij de start van de competitie meteen al in Utrecht, maar Trigon was twee weken later op het terrein aan de Loevenhoutsedijk scherp en won met 16-19.

Komende zaterdag dus komt Synergo naar Leiden. De Utrechters verloren bij de herstart het thuisduel van NOVA (14-18) en zullen dus punten willen pakken om niet al te veel in de problemen te geraken. En waarom zou bij korfbal ook niet alles mogelijk zijn zoals afgelopen week in de CL halve finales. Trigon zal dus opnieuw scherp moeten zijn om met een goed gevoel en 3 punten voorsprong aan het mogelijk alles beslissende duel met KVS te kunnen beginnen.

Sporting Trigon- Synergo begint om 15.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Bond en wordt gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel te Leiden.

De wedstrijd van Trigon 2 is uit het programma gehaald omdat tegenstander Triaz zich uit de competitie heeft teruggetrokken!

Om 11.30 uur spelen de E1 (tegen Pernix E1), de E2 (tegen Dubbel Zes E1) en de C1 (tegen Groen Geel C2) en om 12.30 uur de A1 tegen Madjoe A3 alle ook op eigen veld.

Wim van Vliet